• Turkhane Logo

Enes Kanter ölümünün üçüncü yılında Halime Gülsu’yu unutmadı

NBA’de Portland geçen hafta evinde iki kez yenildiği Memphis’i bu kez deplasmanda farklı mağlup etti.

12:11 29 Nisan 2021 Perşembe
Enes Kanter ölümünün üçüncü yılında Halime Gülsu’yu unutmadı
NBA’de Portland geçen hafta evinde iki kez yenildiği Memphis’i bu kez deplasmanda farklı mağlup etti.



NBA’de Portland geçen hafta evinde iki kez yenildiği Memphis’i bu kez deplasmanda farklı mağlup etti. Enes Kanter, 11 dakika süre aldığı maçı 6 sayı, 8 ribaund 1 asistle tamamladı. Galibiyeti de cezaevinde ilaçları verilmediği için 3 yıl önce hayatını kaybeden Halime Gülsu’ya adadı.

Bold Medyadan  Muhammet Ali Toksoyun habeirne göre Batı Konferansında Play-off mücadelesi veren Portland Trail Blazers mağlubiyet serisine son verdiği Indiana maçının üstünden 24 saat geçmeden deplasmanda çıktığı Memphis Grizzlies maçını da 130-109 kazanarak farklı bir galibiyete imza attı. Takım olarak form durumunu yükselten Portland’da McCollum 26 sayı ile oynarken, Norman Powell’da kendisine 24 sayı ile eşlik etti. Portland’ın yıldız oyuncusu Carmelo Anthony maç sonrasında basın mensuplarına “kendi evimizde iki maç üst üste kaybettiğimiz Memphis’den, onların evinde intikam alma şansımız vardı ve bunu çok istiyorduk” açıklamasında bulundu. Enes Kanter benchden gelerek 11 dakika süre aldığı karşılaşmayı 6 sayı, 8 ribaund 1 asistle tamamladı. Farkın 33 sayıya çıkmasının ardından Koç Stotts, son çeyrekte genç oyuncularına şans verdi.

  Portland evinde 2 kez yenildiği
Memphisi deplasmanda farklı
yenerek (130-109) rövanşı aldı@EnesKanter parçalı ve az süre
aldığı maçta yine çok iyi oynadı

11 dakika
6 sayı
8 ribaund
1 asist

Fikrim; koç, zor maçları düşünerek
Enesi yormadı;

Güzel gören, güzel düşünür pic.twitter.com/RK6ZTOpV9s — Muhammet Ali Toksoy (@MA_Toksoy) April 29, 2021
ENES KANTER GALİBİYETİ HALİME GÜLSU’YA ADADI

Portland Trail Blazers’in aldığı her galibiyeti Türkiye’de hukuksuzluğa uğrayan kişilere adayarak yaşanan zulmü dünya kamuoyuna duyurmaya çalışan Enes Kanter, Memphis Grizzlies zaferini 3 yıl önce 28 Nisan’da hayatını kaybeden Halime Gülsu’ya adadı. Sismik Lupus Eritematozus hastası olan İngilizce öğretmeni Halime Gülsu, mağdurlara yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmış, ilaçlarını temin edebilmek ve hastalığının ağırlığını anlatmak için Tarsus Cezaevinden yazdığı dilekçeler görmezden gelinerek adeta ölüme sürüklenmişti. Enes Kanter, yaşanan bu acıyı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tekrar hatırlattı.
  #DictatorErdogan’s Political Prisoners:

Today marks the third anniversary of Halime Gulsu’s death.
Gulsu,who was a teacher arrested on bogus ‘terror’ charges,died in prison due to deprivation of the medication she took for lupus erythematosus

I dedicate today’s victory to her❤️ pic.twitter.com/V1a5xdoPKe — Enes Kanter (@EnesKanter) April 29, 2021  

Son güncelleme: 12:11 29.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı