• Turkhane Logo

15 yaşındaki Rus patenci dünyayı şoke etti!

Pekin 2022'de Rusya Olimpiyat Komitesi adına yarışan Kamila Valieva, tarihe geçen bir performans sergilemişti. Fakat şok bir olay meydana geldi.

20:52 10 Şubat 2022 Perşembe
15 yaşındaki Rus patenci dünyayı şoke etti!
Pekin 2022'de Rusya Olimpiyat Komitesi adına yarışan Kamila Valieva, tarihe geçen bir performans sergilemişti. Fakat şok bir olay meydana geldi.


Geçtiğimiz pazartesi günü 15 yaşındaki Kamile Valieva, Olimpiyat tarihinde artistik buz pateninde dörtlü atlayış yapan ilk sporcu olurken 178.92 puan aldı. Bu performanslar Rusyaya altın madalya getirdi.

178.92 puanla birinciliği elde eden Rus Kamila Valieva, olimpiyatlarda ilk dörtlü atlayışı gerçekleştiren kadın patenci olarak tarihe geçti. Olimpiyatta ilk dörtlü salchow atan kadın patenci, olimpiyatta ilk dörtlü toeloop atan kadın patenci ve olimpiyatta ilk bağlantılı dörtlü atlayış (dörtlü toeloop/üçlü toeloop) yapan kadın patenci unvanları, gerçekleştirdiği bu seriyle Kamila Valieva’nın oldu.


DÜŞMESİNE RAĞMEN... 

Valieva serisinde üçüncü bir dörtlü atlayış daha denedi. Bir kez daha dörtlü toeloop atmak isterken daha atlayışın başında aksı çok yatay olduğu için düştü. Dörtlü atlayış, ilk kez Surya Bonaly tarafından 1992de Fransada düzenlenen Olimpiyat oyunlarında denenmişti.

MADALYA TÖRENİ BİR ANDA İPTAL EDİLDİ 

Rusya adına her şey mükemmel giderken garip bir gelişme yaşandı. Valievanın madalyasını alacağı tören garip bir şekilde aniden yasal nedenler sebebiyle iptal edildiği duyuruldu.

DOPİNG TESTİ POZİTİF ÇIKTI 

Valievanın Pekindeki peri masalı şok eden bir gelişmeyle yerle bir oldu. Rus gazetesi RBC ve Kommersantın haberine göre 15 yaşındaki sporcunun doping testi pozitif çıktı.

YASAKLI TMZ KULLANMIŞ 

Valievanın Trimetazidine (TMZ) adında göğüs ağrıları için kullanılan ve kan akışını hızlandıran bir yasaklı ilaç kullandığı ortaya çıktı.

RUS GAZETECİ: ÖRNEK 2 AY ÖNCE ALINDI 

Rus spor kanalı Match-TVnin genel yapımcı yardımcısı olan önde gelen gazeteci Vasily Konov, kaynak belirtmeden söz konusu örneğin iki ay önce alındığını söyledi.

TMZNİN PERFORMANSA BİR YARDIMI YOK 

Konov ayrıca, Trimetazidin ilacı bir sporcuya hiçbir şekilde yardımcı olmaz. Hiç. Aralık ayında tek bir örnekte bulundu. Küçük bir miktar. Onun öncesindeki numunelerinin ne öncesinde ne de sonrasında hiçbir şey bulunmadı. Geleneksel anlamda doping yok. Hayır! Bu kalp ilacının performans üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Şimdi Kamilayı rahat bırakın. ifadelerini kullandı.

RUSYAYA DOPİNG YAPTIRIMI UYGULANMIŞTI 

Rusya, dopingle mücadele kurallarının uygulanmasında bazı eksiklikler olduğunu kabul etti, ancak devlet destekli bir doping programı yürütmeyi reddediyor. Sporcuları, daha önceki ihlaller nedeniyle Rusyaya uygulanan yaptırımlar nedeniyle, Pekin Oyunlarında bayrakları ve milli marşları olmadan yarışıyorlar.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR 

Halen madalya töreniyle ilgili bir açıklama yapılmazken, Valievanın doping testinin pozitif olmasıyla ilgili resmi açıklama bekleniyor. Daha sonraki süreçle ilgili de bir açıklama yapılmadı.

Son güncelleme: 20:52 10.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı