• Turkhane Logo

Özel'den Sinan Ateş tepkisi: "Peşini bırakmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

10:23 05 Mayıs 2024 Pazar
Özel'den Sinan Ateş tepkisi:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateşin öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösterdi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZÖzel, X hesabından yaptığı paylaşımda, Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianame, oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor.
Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız. ifadelerini kullandı.
İDDİANAME
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateşin öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, Ateşin eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında yanındaki Selman Bozkurt müşteki, 22 kişi de şüpheli sıfatıyla yer aldı. Olay anında tetikçi Eray Özyağcinin yanındaki şüpheliler Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaşın suça azmettirdiği belirtildi. İddianamede, şüphelilerin cinayetin işlenmesine yardımcı olduklarına dair detaylı bilgiler yer aldı.
İSTENEN CEZALARİddianamede, şüpheliler Özyağci, Balkaya ve Kurtun tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurta yönelik tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13er yıldan 20şer yıla kadar; Çep ve Demirbaşın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Özyağcinin ayrıca ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaşın ise zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
Şüpheliler, Asarkaya, Saraç, Köktürk, Yüce, Uzunlar, Gelenbey, Çolak, Bayraktar, Güney, Ersoy, Zorlu, Ataç, Yüksel, Öktem, Karadeniz, Atay ve Aykalın tasarlayarak kasten öldürmeye yardım suçundan 15er yıldan 20şer yıla kadar hapsi istenirken, Aykalın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

Son güncelleme: 10:23 05.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı