• Turkhane Logo

Hamas ateşkes kararını açıkladı!

Hamas, tüm dünyanın merakla beklediği ateşkes kararını açıkladı.

10:27 05 Mayıs 2024 Pazar
Hamas ateşkes kararını açıkladı!
Hamas, tüm dünyanın merakla beklediği ateşkes kararını açıkladı.

Hamas yetkilisi, Gazzede savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu. Yetkili, Netanyahu, Gazze için ateşkes anlaşmasını kişisel olarak engelliyor. ifadelerini kullandı.
İSRAİLLİ HEYET, HAMASTAN YANIT ALANA DEK MISIRA GİTMEYECEKİsrail devlet televizyonu KANda İsrailli yetkiliye dayandırılan haberde, Başbakan Binyamin Netanyahunun, İsrail heyetinin Kahireye gitmesine karşı çıktığı ve esir takası anlaşması olsa da Gazzedeki saldırıları sonlandıracak hiçbir teklifi kabul etmeyeceği belirtildi.

İsrail heyetinin, Hamastan yanıt alana dek dolaylı devam eden esir takası müzakerelerine katılmak üzere Mısırın başkenti Kahireye gitmeyeceği kaydedildi.
İsrail medyasında yer alan haberlerde de Netanyahunun, İsrail heyetinin Kahireye gönderilmemesi kararını Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz ve İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile paylaşmadığı bildirildi.
NETANYAHUNUN AŞIRI SAĞCI KOALİSYON ORTAKLARINDAN ANLAŞMAYA İTİRAZAşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakanın İsrail heyetini Kahireye göndermeme kararını memnuniyetle karşılıyorum. Umarım geçen hafta benimle yaptığı görüşmede verdiği diğer taahhütleri de yerine getirir. ifadelerini kullandı.
Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de sosyal medya paylaşımında, ateşkes müzakerelerine ilişkin, zafer olmaksızın savaşı sonlandıracak bir teslim olma anlaşmasını felaket diye nitelendirerek, Refaha Hemen saldırı çağrısı yaptı.

Son güncelleme: 10:27 05.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı