• Turkhane Logo

Öztrak: Saraydakiler millete yaşattıkları acıların skecine bile katlanamıyorlar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Güldür Güldür'ün yayınlanmayan Bakan Nebati skeciyle ilgili 'Saraydakilerin millete yaşattıkları acıların skecine dahi katlanamadığını' söyledi.

20:23 09 Mayıs 2022 Pazartesi
Öztrak: Saraydakiler millete yaşattıkları acıların skecine bile katlanamıyorlar
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Güldür Güldür'ün yayınlanmayan Bakan Nebati skeciyle ilgili 'Saraydakilerin millete yaşattıkları acıların skecine dahi katlanamadığını' söyledi.


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından CHP Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında Güldür Güldürün yayınlanmayan skeciyle ilgili konuştu. Saraydakilerin millete yaşattıkları acıların skecine dahi katlanamadığını belirten Öztrak, Ekrem İmamoğlunun Karadeniz gezisiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Güldür Güldür Showun 305inci bölümü, Show TVde yayınlandı. Güldür Güldür Showun tanıtımında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin taklidinin yapıldığı bir skeç de yer almıştı. Fakat son bölümde bu skeç ekranlara gelmedi.


Skecin yayınlamamasıyla ilgili konuşan Öztrak, İzahını yapamadıkları şeylerin mizahına katlanamazlar. Televizyonda çok izlenen bir mizah programı, Bakan Nebati ile ilgili bir skeç hazırlamış. Ama birileri bu skece müdahale edip, yayından kaldırmış. Saraydakiler millete yaşattıkları acıların skecine dahi katlanamıyor. Ama yaşattığı acılara milletin katlanmasını bekliyor, şükretmesini bekliyor. Aslında saraydakiler de şunu çok iyi biliyorlar; tarihte bir despot, bir zalim fıkralara ve mizaha konu olmaya başladıysa, zevali de yaklaşmıştır. Zevali yaklaşanın mizaha hiç tahammülü olmaz dedi.

İMAMOĞLUNUN KARADENİZ ZİYARETİNİN İKİ BOYUTU VAR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlunun Rize, Artvin ve Trabzona uğradığı ve Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök gibi gazetecilerle poz verdiği için eleştirildiği Karadeniz gezisi hakkında da konuşan Öztrak, ziyaretin iki boyutu olduğunu aktardı.

İlki, hemşerileriyle bayramlaşma; ikincisi bazı belediyelerimizin daveti üzerine yürütülen faaliyet ve projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, açılışlara katılmak, teknik destek taleplerini görüşmek. Kamu kaynaklarının kullanımına hassasiyetinizi önemsiyoruz, aynı hassasiyetin keşke bayram öncesi Suudi Arabistan’a yapılan ziyaret için gösterilmesini de sorgulasaydınız.

İmamoğlunun tartışılan fotoğrafı hakkında da konuşan Öztrak, Bu konuda söylenmedik söz kalmadı. Aslında Türkiye’nin gerçek sorunları bellidir. Milletimizi ezip geçen hayat pahalılığı, mutfaktaki yangın, artan emek sömürüsü, Nasreddin Hoca’nın türbesine dönen sınırları, ülkemizin sessiz demografik işgali ve kaçak göçmen sorunudur. Ben bunlar konuşulmasın diye gösterilen gayretleri anlıyorum. Ama biz ülkemizin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN ARALIKA RANDEVU VERMEKTEN VAZGEÇİN

Hayat pahalılığına da değinen Öztrak, verilen zamların enflasyon altında çoktan eridiğini, hükümetin en kısa zamanda asgari ücreti artırması gerektiğini söyledi:

İşe başladıklarında; tüketici enflasyonu yüzde 30’du, üretici enflasyonu yüzde 31’di. Enflasyon hızla düşüyordu. Ama bugün, milletimiz bu beceriksizlerden vekâletini geri almaya hazırlanırken; tüketici enflasyonu yüzde 70, üretici enflasyonu ise yüzde 122. 2021’in ocak ayından bu yana gerçekleşen enflasyon yüzde 76, aynı dönemde yapılan asgari ücret zammı yüzde 50,5. Bunun adı emeğin sömürüsüdür. Bu yılın ilk 6 ayı için memur maaşlarına yüzde 7,5 zam yapıldı. Ama yılın daha ilk dört ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 31,7. TÜİK’in makyajlı enflasyon rakamları bile, memur zammının 4 katından fazla. Bu kul hakkı yemenin daniskasıdır. Bu kölelik düzeninin daniskasıdır. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Kulağınızın üstüne daha fazla yatmayın. Asgari ücret zammı için aralık ayına randevu vermekten vazgeçin. En geç temmuzda memur ve emeklilere verilecek enflasyon farkıyla beraber, asgari ücrette enflasyon düzeltmesini mutlaka yapın.

Ülkedeki enflasyonun, dünyadaki fiyat pahalılığın ötesine geçtiğini belirten Öztrak, Dünyada ortalama gıda enflasyonu yüzde 30. Türkiye’de gıda enflasyonu yüzde 89. Gıda fiyatları, dünyada bir yükseliyorsa, Türkiye’de üç yükseliyor. Yani bizdeki gıda enflasyonunun dörtte bir dünyadan, dörtte üçü sarayın beceriksizliğinden dedi.

DEVLETİN KESESİNDEN ENSARLIK YAPILMAZ

Erdoğanın ülkedeki göçmenlere sahip çıktığı sözlerin hatırlatılması üzerine Öztrak, Anlaşılıyor ki Erdoğan, Suriyeliler konusunda asli görüşüne geri dönmüş bayramdan sonra. Erdoğan’ın sık sık görüş değiştirmesi; bu devleti yönetemediğini, bugün yaşadığımız sıkıntıların sebebini de ortaya koyuyor. 2011’den bu yana kimseye sormadan; ensar, muhacir diyerek milletimizin on milyarlarca dolarını harcadılar. Sadece 2021 sonunda harcanan paranın 51 milyar doları bulduğu yazılıyor, Cumhurbaşkanlığı raporlarında. Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeliye baktıklarını ballandıra ballandıra kendileri anlatıyorlar. Ülkede milletimiz oturacak ev bulamıyor. Bunlar İdlib’te evler, okullar, park ve bahçeler inşa ediyorlar. Siz kimin parasını kime harcıyorsunuz, bunları yaparken kime soruyorsunuz? Devletin kesesinden, milletin kesesinden ensarlık yapılmaz dedi.

Son güncelleme: 20:23 09.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı