• Turkhane Logo

Bahçeli davet etti, Ersoy MHP'ye geri döndü

Zamlara dikkat çeken açıklaması nedeniyle disipline verilince MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, partinin Genel Başkanı Bahçeli tarafından yeniden üye olmaya davet edildi. Ersoy, davete olumlu yanıt verdi.

21:10 14 Temmuz 2022 Perşembe
Bahçeli davet etti, Ersoy MHP'ye geri döndü
Zamlara dikkat çeken açıklaması nedeniyle disipline verilince MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, partinin Genel Başkanı Bahçeli tarafından yeniden üye olmaya davet edildi. Ersoy, davete olumlu yanıt verdi.


Enflasyon oranları ve zamlar hakkındaki açıklamaları ardından parti disiplin kuruluna sevk edilen, ardından MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yeniden partiye davet edildi. Ersoy, davet ardından partisine geri döndü.

Baki Ersoy’un Bahçeli tarafından davet edildiğini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.


Yalçın, “5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir. Kayseri Milletvekili Baki Ersoyun partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yaptı.

ERSOY’DAN YANIT: EVİME DÖNMEK ONUR VERİCİ

Semih Yalçın’ın paylaştığı mesajın ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Baki Ersoy, davete olumlu yanıt verdi. Ersoy, “Liderimin çağrısından şeref duydum, yuvama, evime tekrar dönmek onur ve gurur verici, son nefesime kadar Liderim Devlet Bahçeli Beyefendinin ve Davamın Emrindeyim. Yaşasın Milliyetçi Ülkücü Hareket. Yüce Allah Liderimizi Başımızdan Eksik Etmesin” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kayseride katıldığı televizyon programında enflasyon ve zamlara dikkat çekerek, “Açıklananın çok üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şeyi yok saydığınızda o problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor” demişti.

Bu sözleri ardından tedbirli olarak MHP Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ersoy, gelişmenin ardından partisinden istifa etmişti.

Ersoy, yaptığı istifa açıklamasında, “Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 21:10 14.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı