• Turkhane Logo

Biletleri haftalar önce tükenmişti ama gelmekten vazgeçtiler

Schaubühne: "Türkiye öngörülebilir değil güvenliğimiz yok"

11:58 08 Kasım 2017 Çarşamba
Biletleri haftalar önce tükenmişti ama gelmekten vazgeçtiler
Schaubühne: "Türkiye öngörülebilir değil güvenliğimiz yok"

 Almanya’daki Schaubühne tiyatro topluluğu, İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılımını Türkiye’de birçok gazeteci ile hak savunucusunun tutuklanışı ve topluluk üyelerinin kişisel güvenliklerinin garanti altına alınamamasını gerekçe göstererek iptal etti.

Almanya’nın Berlin kentinde bulunan önemli tiyatrolardan Schaubühne, 21’inci İstanbul Tiyatro Festivali’ne katılmaktan vazgeçti.

Festivalde, Shakespeare’in III. Richard adlı oyununu sahnelemeyi planlayan tiyatro grubu iptal kararından üzüntü duyduklarını ancak bunun gerekli olduğunu açıkladı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre tiyatrodan yapılan açıklamada, ”son aylarda çok sayıda gazetecinin, bilim insanının ve insan hakları aktivistinin tutuklanması ve diğer başka endişeler” karara gerekçe olarak sunuldu.

Açıklamada, ”Mevcut durumda topluluk üyelerinin kişisel güvenliklerini garanti altına alamıyor olmamız, Türkiye’ye gitmeme kararını almamıza yol açtı” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYEDE DURUM ÖNGÖRÜLEBİLİR DEĞİL

Schaubühne’nin yönetmeni Thomas Ostermeier, gruplarının aslında ”siyasi açıdan zorlu” bölgelerde oyunlarını sahnelemekten çekinmediğini daha önce İran, Filistin ve Çin’de de bulunduğunu dile getirdi.

Ostermeier, bu ülkelerde kurallara uyulduğu sürece sürpriz bir tehlikeli durumla karşılaşılmadığını, ancak Türkiye’deki durumun bu ülkelerin aksine ‘öngörülebilir’ olmadığına dikkat çekti.

21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 17-18 Kasım tarihlerinde 13 ayrı sahnede sergilenmesi planlanan oyunun biletleri haftalar öncesinden tükenmişti.

Son güncelleme: 11:58 08.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı