• Turkhane Logo

‘Yurttaki deprem çatlaklarını paylaşırsanız yurttan atılır, burs ve kredileriniz kesilir’

Siirt’teki Hassa Hatun Kız Yurdunda kalan öğrenciler, Elazığ merkezli deprem sonrası oluşan çatlakları sosyal medyadan paylaştıkları için yurt idaresi tarafından anonsla tehdit edildi.

11:22 27 Ocak 2020 Pazartesi
‘Yurttaki deprem çatlaklarını paylaşırsanız yurttan atılır, burs ve kredileriniz kesilir’
Siirt’teki Hassa Hatun Kız Yurdunda kalan öğrenciler, Elazığ merkezli deprem sonrası oluşan çatlakları sosyal medyadan paylaştıkları için yurt idaresi tarafından anonsla tehdit edildi.


Geçen Cuma akşamı meydana gelen ve 35 canın yitirildiği, Elazığ-Sivrice merkezli 6.8 şiddetindeki depremden, çevredeki birçok yerleşim yeri de etkilendi. Depremin hissedildiği en çok hissedildiği illerden, Siirt’te de bazı binalar hasar aldı. Bu binalardan biri de Hassa Hatun Kız Yurdu.

SIVAYLA KAPATMA ÇABALARI TEDİRGİN ETTİ


İki bin öğrenci kapasiteli yurdun duvarlarında çatlaklar oluştu. Çatlakların yurt yetkilileri tarafından sıvayla kapatılmaya çalışılmasından tedirgin olan öğrenciler, durumu sosyal medyadan paylaşarak yetkilileri göreve çağırdı. Yurt yönetimi paylaşım yapan 300 öğrenci hakkında bir dizi yaptırım kararı aldı.



ÖNEMLE DUYURULUR

Yönetim bu kararları yurt içinde öğrencilere anons etti. Yapılan anonsta şu ifadeler kullanıldı, “Elazığ’da yaşanan deprem sonrası bazı öğrenciler tarafından yurdumuzun yıkılacağı söylentileri sosyal medyada yayılarak öğrencilerin tedirgin olmalarına sebep olmuştur. Ancak Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin yanı sıra, bina ile ilgili çekilen fotoğrafların ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan değerlendirme sonucunda yurt binasının tüm taşıyıcı unsurlarında herhangi bir çatlağın olmadığından, bir tehlikenin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Sosyal medyada asılsız haber veren ve paylaşan öğrencilerimizin yurt idare ve işletme yönetmeliğine göre suç işledikleri ve bu suçun yurttan süresiz çıkarma cezası kapsamına girdiği gibi, bu suçtan yurttan atılan öğrencilerin burs ve öğrenim kredilerinin de kesileceğinin bilinci içerisinde olmaları önemle duyurulur.”

Tehlikeye dikkat çeken öğrencilerin, anonsla tehdit edilmeleri, kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Tedirgin öğrencilerin, yurttan atma, burslarını ve kredilerini kesmekle tehdit eden, Hassa Hatun Kız Yurdu yönetimi büyük tepki topladı.

SİİRT VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Olayın öğrenilmesi üzerine, yazılı açıklamanın yapıldığı Siirt Valiliğinden konuyla ilgili, ”Valilik koordinesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve diğer ilgili birimler tarafından yurt binasında gerekli incelemeler ve denetimler yapılarak, kız öğrenci yurdunda depreme karşı statik yönden tehlike arz edecek herhangi bir duruma rastlanılmamıştır. Ayrıca Ankara’dan uzmanlardan oluşan bir heyetin de Kız öğrenci yurdunda gerekli inceleme, tahlil ve analiz yapmaları talep edilerek, en kısa zamanda incelemelere başlanılacaktır. Sosyal medya üzerinden yapılan deformasyon devletimizin ve aziz milletimizin Elazığ depreminde gösterdiği dirayeti ve acil müdahalesindeki başarısı ilimizdeki bu kız öğrenci yurdu üzerinden karalanmak istendiği aşikardır. Dolayısıyla Sosyal medya üzerinden yapılan spekülasyonlar ve iddialar gerçek dışıdır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” denildi

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden de bir açıklama geldi. Açıklamada, ”Ankara’dan uzmanlardan oluşan bir heyet de Kız öğrenci yurdunda gerekli incelemeleri yapması üzerine görevlendirilmiştir. Bu bilgiler ışığında gençlerimizin hasarlı bir binada kaldıkları iddiası asla gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
  pic.twitter.com/mWwwWzTOiW #elazig depremi sonrası Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdunun duvarlarında çatlaklar oluşmuş, o çatlakları da sıva ile kapatmaya çalışmışlar.

Durumu kabullenmeyen öğrenciler ise gördüğünüz üzere tehdit ediliyor#SiirtHassaHatunKykYurdu — Zerre (@zerre046) January 26, 2020
 

Son güncelleme: 11:22 27.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı