• Turkhane Logo

Yetişmiş sağlıkçıları KHK ile atan Erdoğan şimdi doktor açığından şikayet ediyor

Yargıda bir gecede görevden aldığı hakim ve savcıların yerine kısa süreli kurslarda yetiştirdiklerini atayan Erdoğan rejimi, bunu sağlık alanında başaramadı.

12:19 02 Haziran 2021 Çarşamba
Yetişmiş sağlıkçıları KHK ile atan Erdoğan şimdi doktor açığından şikayet ediyor
Yargıda bir gecede görevden aldığı hakim ve savcıların yerine kısa süreli kurslarda yetiştirdiklerini atayan Erdoğan rejimi, bunu sağlık alanında başaramadı.



15 binin üzerinde sağlık çalışanını KHK ile atan AKP Hükumeti şimdi sağlıkçı yetersizliğinden yakınıyor. Göreve iade kararı alan sağlıkçılar da işlerine iade edilmiyor.

AKP Hükumeti’nin salgınla imtihanı devam ediyor. Birçok şehirde hasta garantili şehir hastaneleri açan AKP Hükumeti, hızla artan pandemi nedeniyle sağlık çalışanı yetersizliğinden muzdarip. AKP, bu açığı KHK ile atılan sağlıkçılardan karşılamak yerine yeni açtığı fakültelerden yetişecek hekimlerin göreve başlamasını bekliyor.


ERDOĞAN DOKTOR YETERSİZLİĞİNİ İTİRAF ETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam çıktığı canlı yayında sağlık alanında yaşanan çalışan eksikliğini itiraf etti. Her ile hasta garantili şehir hastaneleri kuracaklarını açıklayan Erdoğan, sağlık çalışanı açığı konusunda ise üniversiteleri işaret etti. Erdoğan, “Bu doktor açığımızı da yoğun bir şekilde kapamanın gayreti içerisinde, tabii tıp fakültelerimize büyük işler düşüyor. Bu konuda gerek YÖK gerek Sağlık Bakanlığımızın, Sağlık Bilimleri Üniversitemizin ortaklaşa çalışmalarıyla bu açığı da kapatacağız” dedi.

KALİFİYE SAĞLIKÇILAR İADE BEKLİYOR

15 Temmuz sonrası basit gerekçelerle 15 binin üzerinde sağlık çalışanı KHK ile işten atıldı. Bunlardan 3 bin 342’si ise hekim. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren sağlık sistemindeki yetişmiş eleman açığı her geçen gün daha da belirginleşiyor. KHK ile işten atılan sağlıkçıların büyük kısmı takipsizlik ve beraat almalarına karşın hukuksuz bir şekilde işlerine atanmıyor. 6 yıl tıp eğitimi ve dört yıl uzmanlık eğitimi sonrası yetişecek yeni sağlıkçılarla hastanelerin açığını kapatmayı hedefleyen AKP Hükumeti, kalifiye KHK’lı sağlıkçıları görmezden gelmeye devam ediyor. Başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere toplumun birçok kesimi KHK ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanamayan doktorların göreve alınmasını talep ediyor.

Son güncelleme: 12:19 02.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı