• Turkhane Logo

Türkiye’den kaçış AB verilerinde: Sığınma talebi yüzde 82 arttı

15:25 28 Şubat 2024 Çarşamba
Türkiye’den kaçış AB verilerinde: Sığınma talebi yüzde 82 arttı





Avrupa Birliği’nde sığınma başvurusu yapan göçmenlerin son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa Birliği’ne sığınma başvurularının sayısı 2023’te yüzde 18 artışla 1,14 milyona yükseldi. Türkiye, AB’ye en çok sığınma başvurusu yapılan ülkelerin başında geliyor.



 Avrupa’ya sığınma başvuruları rekor seviyeye ulaştı. Tükiye’den kaçış Avrupa Birliği (AB) verilerine de yansıdı. Türkiye’den sığınma başvurusunda bulunanların sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 82 arttı.



AB’YE 1.14 MİLYON SIĞINMA BAŞVURUSU YAPILDI



Avrupa Birliği’nde sığınma başvurusu yapan göçmenlerin sayısı patlama yaparak 2015/2016 krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Avrupa Birliği Sığınma Ajansı’nın (EUAA) son verilerine göre sığınma başvurularının sayısı 2023’te yüzde 18 artışla 1,14 milyona yükseldi.



TÜRKLER İLK ÜÇ İÇERİSİNDE



Sığınma başvurularında Türklerin sayısındaki artış dikkat çekti. Son verilere göre Türkler, Suriyeliler ve Afganların ardından üçüncü sırada yer aldı. Türkiye’den sığınma başvurusunda bulunanların sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 82 arttı. Gazze’deki savaşın etkisiyle sığınma isteyen Filistinlilerin sayısı da rekor yükselişle 11.600’e yaklaştı.



ARTAN GÖÇ AVRUPA’DA TARTIŞMALARI ALEVLENDİRİYOR



Yeni verilerin, son dönemde göçmen krizi konusunda büyük kriz yaşayan Avrupa’da tartışmaları daha da alevlendirmesi bekleniyor. Artan göç sorunu haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde Avrupa’da aşırı sağın yükselişini hızlandırması nedeniyle de tartışma oluşturuyor.

Son güncelleme: 15:25 28.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı