• Turkhane Logo

‘Türkiye, İdlib’de askerî üs kurdu’ iddiası

Türkiye’nin, Suriye’nin İdlib'in kentinin güneyinde askerî üs kurduğu iddia edildi.

17:18 04 Ekim 2021 Pazartesi
‘Türkiye, İdlib’de askerî üs kurdu’ iddiası
Türkiye’nin, Suriye’nin İdlib'in kentinin güneyinde askerî üs kurduğu iddia edildi.


Büyük kısmı El Kaide bağlantılı El Nusra’nın (Heyet Tahrir Şam) denetiminde bulunan İdlib’de yönetim karşıtı askerî kaynakların bildirdiğine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dün güneydeki Zawiye Dağı yakınındaki Binin kasabasında bir askerî üs kurdu.

Rudaw’ın haberine göre Türkiye’nin yeni bir üs kurması, Rusyanın son zamanlarda İdlib’de cihatçı örgütlere yönelik hava saldırıları başlattığı bir zamana denk geliyor.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlibdeki durumu görüşmek üzere en son 28 Eylül’de Rusyanın Soçi kentinde bir araya gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin-Erdoğan görüşmesinde İdlibdeki durumun ele alındığını belirterek, Teröristlerin İdlibden çıkarılması konusunda varılan anlaşmanın uygulanması gerekiyor. İdlibde hiçbir terörist kalamaz demişti.

Son olarak Milli Savunma Bakanlığı’ndan “Türkiye olarak Suriyenin kuzeyindeki harekat bölgelerinde ilgili devletlerle yapmış olduğumuz mutabakatlara uyuyoruz, kendilerinden de uymalarını bekliyoruz. Söz konusu saldırıların sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunulmakta, belirlenen hedefler derhal ateş altına alınarak imha edilmekte, birliklerimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır açıklaması gelmişti.

Son güncelleme: 17:18 04.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı