• Turkhane Logo

Siroz hastası tutukluya hastane koridorunda kelepçeli eziyet

İki buçuk ay önce siroz teşhisi konulan hasta tutuklu Aziz Çelik’e hem hastanede hem de karantinada eziyet ediliyor.

10:36 30 Mayıs 2020 Cumartesi
Siroz hastası tutukluya hastane koridorunda kelepçeli eziyet
İki buçuk ay önce siroz teşhisi konulan hasta tutuklu Aziz Çelik’e hem hastanede hem de karantinada eziyet ediliyor.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, Yaklaşık dört yıldır Kilis Cezaevinde tutuklu olan Aziz Çelik, 28 Mayıs 2020 Perşembe günü tetkikler için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldü. Ancak hastanedeki mahkum odasının anahtarı olmadığı için 2 saat elleri kelepçeli bir şekilde ayakta bekletildi. Takati kalmayınca çaresizce yere çömelen Çelik, başında iki askerle anahtarın ve doktorun yolunu gözledi.Aziz Çelik’in (45) bir aile yakınının Bold Medya’ya verdiği bilgiye göre hasta tutuklu, 27 Mayıs çarşamba günü tahliller için Kilis Cezaevinden Gaziantep’e hastaneye yatırılmak üzere sevk edildi. İşlemleri yapıldı ve mahkum odasına alındı.

HASTANEDE NÖBET TUTMAMAK İÇİN HASTAYA EZİYET


Misafir tutuklu olarak kaldığı Gaziantep H Tipi Cezaevindeki görevliler, o gece hastanede nöbet tutmamak için Çelik’in kan tahlili çıkar çıkmaz doktorlarla görüşüp kendisini apar topar cezaevine götürdü. Çelik, buna itiraz etti: “Yatış yapılacağı için Kilis Cezaevinden geldim. Şimdi neden götürüyorsunuz” dedi. “Yapabileceğimiz bir şey yok, doktor söyledi” cevabı verildi ve 21.00’de cezaevine konuldu.

Ertesi sabah 08.00’de tekrar hastaneye getirilen Çelik, bu kez başka bir hak ihlali ile karşı karşıya kaldı. Mahkum odasının anahtarı diğer komutanda kaldığı için hasta haliyle hastane koridorunda bekletildi. Hastane güvenliği yedek bir anahtarın da olmadığını söyledi. Ayakta duracak hali kalmayan Aziz Çelik, Antepli olduğu için “gelen geçen tanıdıklarının bakışları ve soruları karşısında psikolojik olarak da yıpratıcı bir gün geçirdi.” Sonra tahlilleri yapıldı ve öğlen 12 gibi tekrar cezaevine götürüldü.

/
Hasta tutuklu Aziz Çelik, 28 Mayıs 2020, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi.

40 GÜNDÜR, TEK BAŞINA KARANTİNA HÜCRESİNDE

Aziz Çelik’in yaşadığı sıkıntı, stres bununla da bitmedi. İlk kez, Ramazan başlamadan bir hafta önce hastaneye götürülen Çelik, korona salgınıyla nedeniyle dönüşte mecburen karantina hücresine konuldu. Aile yakını, “Ramazan’dan bir hafta önce karantinaya alındı. Ramazan bitti, bayram geçti. 40 gündür orada. Psikolojisi bozuldu. Allahım ben burada tek başıma mı öleceğim deyip duruyor. Siroz, tedavisi 3 yıl devam edebilen bir hastalık. Şu anda Kilis Cezaevinde. 10 gün sonra sonuçlar için tekrar hastaneye götürülecek, tekrar karantinaya alınacak ve bu süreç hiç bitmeyecek.” dedi.

“TAM BİR TEDAVİ UYGULANMADI”

Tutuklanmadan önce astımı olan Aziz Çelik, iştahsızlık, aşırı kilo kaybı, şişkinlik, karında, bacaklarda su toplama gibi şikayetlerle hastaneye sevk edildi. Çelik’e şu ana kadar tam bir tedavi uygulanmadığını söyleyen aile yakını, “Psikolojisi gerçekten iyi değil. Sürekli hastaneye getirilip götürülüyor. Doktor sirozun tedavisi uzun bir hastalık olduğunu söyledi ve hastamızda neden kaynaklandığını hala araştırdıklarını ifade etti.” diye konuştu.

ADLİYEDE MEMURDU

Kilis Adliyesi denetimli serbestlik bölümünde memur olarak görev yapan Aziz Çelik, Cemaat soruşturmaları kapsamında 3 Ağustos 2016’da tutuklandı. 4 ay Gaziantep H Tipi Cezaevinde kaldıktan sonra Kilis L Tipi Kapalı Cezaevine nakledildi. Sohbetlere katıldığı ve ByLock kullandığı iddiasıyla 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Çelik’in dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

/




Kaynak: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 10:36 30.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı