• Turkhane Logo

Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısında

Aralarında spor dünyasının ünlü futbolcuları Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan ile beraberinde 7 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının görülmesine başlandı.

16:22 12 Ocak 2024 Cuma
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısında
Aralarında spor dünyasının ünlü futbolcuları Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan ile beraberinde 7 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının görülmesine başlandı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun küçük olması nedeniyle duruşma 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda görülüyor. Tutuklu sanık Seçil Erzanın da aralarında bulunduğu toplam 7 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının görülmesine başlandı. 

Duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük hazır bulundu. Müştekiler Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı katılırken, Arda Turan’ın ise mazeret sunduğu öğrenildi. Eski Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya, tanık olarak ifade vermek için mahkemeye geldi.


ŞUBE MÜDÜRLERİNİN PARAYI İŞLETME YETKİSİ VAR
Duruşmada Seçil Erzanın ifadesi dinlendi. 2010 yılında kuzeni Tanın Yılmaz ve eşinin parasını faize yatırarak bu işe başladığını anlatan Erzan, 2015 yılında annem ciddi bir beyin kanaması geçirdi. Bundan sonra anneme hassasiyetim arttı. O dönem Merve Tanın bana çok yardımcı oldu. 2016 yılından sonra babam ilgilenmemeye, Bozcaadada yaşamaya başladı. Biz de annemle Çorluda yaşamaya başladık. Ben babamdan Tanın Yılmazın dediği gibi dayak yemedim. dedi. 
Hüseyin Eligül ve eşiyle annesinin rahatsızlığı döneminde tanıştığını söyleyen Erzan, Hüseyin abi zamanla bana akrabalarının da paralarını getirmeye başladı. Bunları ben talep etmedim dedi.
İNSANLAR PARA PARA DİYORLARDI
Tutuklu sanık Seçil Erzan, İnsanlar, Seçili gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor, para, para diyorlardı dedi. 
Erzan, Benim tek amacım iyi bir banka müdürü olmaktı. İşim konusunda çok hırslıydım. Her şeyi işim olarak düşünüyordum dedi.
GELİRLERİNİN 10 KATI KAZANDILAR
Hayatındaki herkesin hayat standartlarının yükseldiğini söyleyen Seçil Erzan, Arabaları bir üst modele çıkıyordu. Tarlalar alıyorlardı. Gelirlerinin 3,5,10 katı kadar paralar kazanıyorlardı dedi. 
Evrim Pınar Güzel’den değerlendireceğini söyleyerek para aldığını anlatan Erzan, İlk başta değerlendirdim. Ancak sonra değerlendirmeye çalıştım, değerlendiremedim. Aldığım parayı 1 saat sonra başkası kapıyordu dedi.
HERKES YER İÇER, HESABI SEÇİL ÖDER
Savunma yaparken sesi titreyen Erzan, MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer hesabı Seçil öder dedi. Erzan Ben banka müdürü olmasaydım bu insanlar bana para vermezdi. ifadelerini kullandı.


BELÖZOĞLUNUN 800 BİN DOLARI SEMİH KAYAYA GİTTİ
Emre Belözoğlunun 800 bin dolarının Semih Kayaya gittiğini söyleyen Seçil Erzan, Emre Belözoğlu’nun 800 bin dolarını Semihe verdim. Emre Belözoğlundan 3 parça halinde parayı aldım. Emreden alınan parayı herkese dağıttım. 700 bin dolarını Barışa verdim, Semihe 800 bin dolar verdim. 250 bin doları Atilla Baltaşa, 650 bin doları bir hekime gitti. Selçuk, Semihi aradı teyit etti. Selçuk, Muratı getirdi böyle böyle herkes birilerini getirdi bana dedi.
İNSANLAR MAĞDUR OLDU ÖZÜR DİLERİM
Semih Kayaya fazla para verdiğini ifade eden Erzan, 4.5 milyon dolar Semihe fazla para verdim. Emre Çolak’ın parasının yüzde 80i Fırat’a gitti. Arkada 10 tane koruma edecek, bana yardımcı olacak nüfuslu insanlar olurdu. İşimi geleceğimi kaybettim, insanlar mağdur oldu özür dilerim. Kim ne almış, çıkarsın herkesin parası ödensin diye ifade etti.
BANKA MÜDÜRÜ OLMASAYDIM İNSANLAR BANA PARA VERMEZDİ
İnsanlarla arasının iyi olduğunu belirten Seçil Erzan, Kişisel ilişkilerim de vardı müşteri ilişkisi de. Emre ile müşteri ilişkim vardı ancak Arda’yı tanıyordum, daha önceden yakın değildik para alışverişinden sonra yakınlaştık. Ben banka müdürü olmasaydım bu insanlar bana para vermezdi. Futbolcular ve yönetimle aram iyiydi. Ben kimseye kötülük yapmadım. Kötü insan olduğum için mi kar dağıttım bilinçli bir şekilde? Arda’nın aldığı saati beni darp ederek aldılar. Bana gelen hediyelerin hiçbirisini kullanmadım. Dolandırıcı değilim ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 16:22 12.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı