• Turkhane Logo

‘Odatv’nin geliri nereden onu sorun?’ Soner Yalçın ile Kılıçdaroğlu arasında ‘gelir’ tartışması yaş

16:25 26 Temmuz 2023 Çarşamba
‘Odatv’nin geliri nereden onu sorun?’ Soner Yalçın ile Kılıçdaroğlu arasında ‘gelir’ tartışması yaş





OdaTV ile Kılıçdaroğlu arasında ‘gelir’ tartışması başladı. OdaTV imtiyaz sahibi Soner Yalçın, “OdaTV’nin geliri nereden” diye soran Kılıçdaroğlu için “Aklını kaybetmiş” dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir toplantıda söylediği “maaş alan gazeteciler” tartışması OdaTV ile CHP lideri arasında “gelir” polemiğine dönüştü.



KILIÇDAROĞLU: ODATV’Yİ AÇMIYORUM BİLE, ÇÜNKÜ GÜVENMİYORUM



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel’e, Odatv’nin CHP’den para alan gazeteciler haberi konusunda, “Odatv’nin geliri nereden onu sorun? Odatv’den Barışlar niye ayrıldı? Müyesser Yıldız niye ayrıldı? Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Eskiden Odatv’yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum. Çünkü güvenmiyorum yani güvenmiyorum” dedi.



Cumhuriyet gazetesi yazarlarına karşı böyle bir söyleme giremeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bizim size bir şey söylemeye hakkımız yok. Siz yazarsınız eleştirirsiniz. Biz sizin yazılarınızı eleştirilerinizi büyük bir dikkatle okuruz. Varsa bir eksiklik yanlışlık varsa açarız telefonu deriz ki, ‘ya Murat Bey böyle yazmışsınız ama şu yönü de var’ deriz. Size en azından kendi düşüncemizi aktarırız. Yoksa benim sadece size değil Cumhuriyet yazarlarının tamamına saygım var. Kale gibi gazete orası böyle bakmanızı isterim.”




Bunun üzerine OdaTV’den Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi.



Soner Yalçın’ın sahibi olduğu OdaTV açıklamasında, “‘Kılıçdaroğlu’nun medyadaki beslemeleri açıklansın’ çağrımızın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Odatv’ye çamur attı. Kılıçdaroğlu ‘Odatv’nin geliri nereden onu sorun?’ diyerek cevapsız sorularına bir yenisini daha ekledi. Uğradığımız iftiraya Odatv olarak cevabımız var: Hodri meydan! Soru sormayı bırak belge açıkla” denildi.



Açıklamada, “Odatv’den Barışlar niye ayrıldı” sorusuna da şu yanıt verildi:



“Yalan söylüyorsunuz, Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu ‘Soner Yalçın bizi kovdu’ diye niye dava açtı. Adaylığına kim karşı çıktıysa seçimden sonra kim istifasını istediyse Kılıçdaroğlu hedef yapıyor. Odatv’nin 15 yıl boyunca CHP ile maddi tek bir ilişkisi olmadı. Para peşinde olsaydık biz de sizin propaganda aparatınız olurduk.”



 ‘AKLIN KAYBETMİŞ GİBİ’



OdaTv İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın da Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına şu cevap verildi:



“Üzgünüm Kemal Bey aklını kaybetmiş gibi. CHP’yi yıkıma sürüklüyor. 37 yıldır gazetecilik yapan bana bu çamuru attığı için onu hiç affetmeyeceğim, demek koltuk sevdası insanı bu derece kişilik erozyonuna uğratıyor. Koca CHP Genel Başkanı dedikoducu yaşlı teyzelere benzedi, her gün bir tuhaf söz söylüyor. Odatv hesapları her yıl denetime uğruyor ve bunu bilmesine rağmen yalan konuşuyor. Türkiye ve CHP için üzgünüm. 6 aydır Odatv okumuyormuş, daha geçen gün arayı düzeltmek için ne yaptığını kime ne telefon açtığını kendisi açıklasın, ayıptır.”

Son güncelleme: 16:25 26.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı