• Turkhane Logo

Meteoroloji şiddetli yağış uyarısı yapmıştı: Samsun’da ev ve işlerini su bastı, yollar nehire dönüştü

12:50 03 Eylül 2023 Pazar
Meteoroloji şiddetli yağış uyarısı yapmıştı: Samsun’da ev ve işlerini su bastı, yollar nehire dönüştü





Meteoroloji Genel Müdürülüğü sabah saatlerinde bazı illerde sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu. Meteorolojinin uyarılarının ardından Samsun’da başlayan sağanak yağış, yolları gölete dönüştürdü. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.



Samsun’da gece saatlerinde başlayan sabah saatlerinde ise şiddetini artıran sağanak nedeniyle rögarlar taştı, trafikte aksamalar yaşandı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, ağaçlar devrildi. Yağmur sonrası oluşan su birikintilerini tahliye etmek için ekipler çalışıyor.



Saathane Meydanı, Gazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Belediyeevleri, İstasyon ve Kale mahallerinde derin yer yer 1 metreyi aşan su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.



Meteoroloji’den 22 şehir için şiddetli yağış uyarısı



Meteoroloji, İç Anadolu kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz , Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop, Eskişehir’in güneyi ile Konya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.



Meteoroloji’den yapılan son tahminlere göre; yağış beklenen 22 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken, yağışların özellikle Kastamonu, Sinop, Eskişehir ve Konya’da kuvvetli olması bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale ve Edirne haric), İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI



Yağışların İç Anadolu kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz , Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop, Eskişehir’in güneyi ile Konya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Sarı ve turuncu kodlu uyarının yapıldığı kentler şöyle:



Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Giresun, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale.



Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.



RÜZGAR



Kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Son güncelleme: 12:50 03.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı