• Turkhane Logo

Kürtçe konuşan tutukluya aile fotoğrafı yasak

Denizli Cezaevi’nde tutuklu Bawer Eye, görüş günü ailesiyle Kürtçe konuştuğu için ailecek fotoğraf çektirme hakkı elinden alındı.

12:08 16 Ağustos 2019 Cuma
Kürtçe konuşan tutukluya aile fotoğrafı yasak
Denizli Cezaevi’nde tutuklu Bawer Eye, görüş günü ailesiyle Kürtçe konuştuğu için ailecek fotoğraf çektirme hakkı elinden alındı.



Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulduğu hücrede gardiyanların ayakta sayım isteğine uymadığı için darp edilmesiyle gündeme gelen tutuklu Bawer Eye, bu kez de Kürtçe konuştuğu için fotoğraf cezasına çarptırıldı.

AİLESİNİN AĞIZ İÇİ ARANDI


Geçen hafta cezaevinde Eye ile görüşen baba Abidin Eye, cezaevi girişinde gardiyanların kadınlara ağız içi arama dayatmasında bulunduğunu söyledi.

Eye, 40 dakika boyunca tutuklularla görüşmeyi beklediklerini ve bu esnada koğuşlarda slogan seslerinin geldiğini anlattı. Eye, “Görüş sırasında bir gardiyan, ‘fotoğraf çekmek ister misiniz?’ diye sordu. Bizde evet dedik. Fotoğraf çekmeye gittiğimizde bir gardiyan, ‘Siz Kürtçe konuştunuz. Burada Kürtçe konuşmak yasak. Sizin fotoğrafınızı çekmeyeceğim’ diyerek geçip gitti.” diye konuştu.

“SÜREKLİ BASKI VE SALDIRI VAR”

Baba Eye, oğlunun kendisine anlattığı hak ihlallerini şöyle aktardı:

“Temmuz ayının sonlarına doğru Dinar T Tipi Kapalı Cezaevi’nden ben tek başıma Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildim. Sürgün sırasında cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına maruz kaldım. Bu dayatmayı kabul etmediğim için feci şekilde darp edilip, kıyafetlerimin hepsini yırttılar. Koğuşa iç çamaşırla gittim. Sürekli ayakta sayım dayatmasına maruz kalıyoruz. Buna karşı çıkınca darp ediliyoruz. Dinar Cezaevinde verilen disiplin cezasını Denizli Cezaevi’nde infaz yapıldı. Hücreye konuldum. Hücreye gelen 5 gardiyan bana ayakta sayım dayatmasında bulundu. Bunu kabul etmeyince feci şekilde darp edildim. Yoğun bir baskı ve saldırı var. Duyarlı kamuoyunu cezaevlerinde yaşananlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

Son güncelleme: 12:08 16.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı