• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Hiçbirimiz bu masayı deviremeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 siyasi liderin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem lansmanı hakkında açıklamalarda bulundu.

10:37 02 Mart 2022 Çarşamba
Kılıçdaroğlu: Hiçbirimiz bu masayı deviremeyiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 siyasi liderin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem lansmanı hakkında açıklamalarda bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 siyasi liderin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem lansmanı hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile Türkiye Cumhuriyeti devletinde hukuku yeniden inşa ediyoruz. 6 saygın siyasi lidere bir tarihsel görev düşüyor. Hiçbirimiz bu masayı deviremeyiz. dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, FOX TVde İsmail Küçükkayanın sorularını yanıtladı.


Kılıçdaroğlunun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ülkeyi biz yönetsek Montrö sözleşmesinin gereğini yerine getirir, asla ve asla tartışmaya açmazdık. Geçmişte hatırlarsanız Savaş gemileri gerekirse Kanal İstanbuldan geçer şeklinde Erdoğanın bir açıklaması var. Erdoğan tarihi bilmediği için, Boğazlar’ın ne kadar güvenli olması gerektiğini bilmediği için, Karadenizin anahtarının Montrö olduğunu bilmediği için bunları söylemiştir. Ama artık eminim o da anladı ve Montrönün önemini kavradı. Dolayısıyla Kanal İstanbulu da bir kenara bırakacaktır diye düşünüyorum. Elektrik faturamı ödemiyorum, hazirana kadar en azından KDV’yi sıfır yapmasını istiyorum

ADALET ÇÜRÜRSE DEMOKRASİ ÇÜRÜR

Ülkeyi ileri götüreceğiz. Bugün AK Parti’den veya MHP’den beri Türkiye’nin sorularını dile getirebilir mi? Asla dile getiremez. Parlamentonun özgür iradesi yok. Milletin vekilini millet seçmeli. Yeni bir Türkiye, yarının Türkiyesi diyoruz buna. Bugünün veya geçmişin Türkiyesinde gençler geleceğini yurt dışında arıyorsa bir problem var demektir. Ülkede Allah aşkına adalet var mı? Adalet çürürse demokrasi çürür.

6 SİYASİ PARTİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ORTAK HEDEFLER BELİRLEMEK ZORUNDAYDIK

Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. İlişkilerinde tarafsız olmalı, her gün konuşmaması lazım. 6 siyasi parti olarak programlarımız, dünyaya bakışımız farklı belki ama 6 siyasi parti Türkiye’nin geleceği açısından ortak hedefler belirlemek zorundaydık. Bu masa devrilmez. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. Burada A partisi B partisi yok, kararlı bir irade var.

TEK ADAM REJİMİNE SON VERİYORUZ

Demokrasimiz daha güçlü olmalı. Türkiye dünyada itibar kaybediyor. 6 saygın siyasi lidere bir tarihsel görev düşüyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile Türkiye Cumhuriyeti devletinde hukuku yeniden inşa ediyoruz. Tek adam rejimine son veriyoruz.

TEPKİM DOĞRU

Olağanüstü zam geldi. Bu zamlar altında Faturamı ödemeyeceğim tepkim doğru bir tepkidir.

Son güncelleme: 10:37 02.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı