• Turkhane Logo

İYİP’te yaprak kalmadı: Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da istifa etti

18:25 06 Aralık 2023 Çarşamba
İYİP’te yaprak kalmadı: Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da istifa etti





İYİ Parti’deki istifa rüzgarı devam ediyor. Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem ve Ahat Andican’ın ardından bir diğer istifa haberi de İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’ndan geldi. Yanıkömeroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığı gerekçesiyle görevini sonlandırdığını duyurdu. Sosyal medya kullanıcıları birbiri ardına yaşanan istifaların ‘İYİ Parti’de yaprak dökümü devam ediyor’ şeklinde haberlere konu olmasını ‘Partide yaprak kalmadı ‘yorumunu yaptı.



İstifa haberleriyle gündemden düşmeyen İYİ Parti’den bir üst düzey isim daha görevini sonlandırdığını duyurdu. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşım ile partinin kuruluş amacından ve ilkelerinden ulaştığı gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.



Yanıkömeroğlu’nun istifası ile İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 40’a düştü.



Yanıkömeroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:



“Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.”



Yanıkömeroğlu Yetkinreport’a yaptığı açıklamada, “CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran damla oldu; istifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim.” dedi.



Yanıkömeroğlu, herhangi bir partiyle temasının olmadığını ifade etti.



İYİ PARTİ’DE İSTİFA DEPREMİ



Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı



Durmuş Yılmaz kasım ayı bayında istafa ederek, “Türkiye’de yeni bir sayfa açacaktık. Hesap verebilir, şeffaf olacaktık. Hukukun dışına çıkmayacaktık. Türkiye’deki herkesin, dağdaki çobanın da hakkını hukukunu koruyacaktık, olmadı. Tam tersi oldu, her şey çöktü.” ifadelerini kullanmıştı.



İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem de, İYİ Parti’nin seçimlere 81 ilde ayrı aday ile girme kararını yanlış bulduğunu belirterek, “İYİ Parti’ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir.” ifadeleriyle istifasını duyurmuştu.



İYİ Parti kurucusu ve 27’nci dönem milletvekili Ahat Andican da, “Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır.” diyerek partisinden istifa etmişti.



Öte yandan, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu da partiden istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. Nebioğlu‘nun rozetini ise Erdoğan takmıştı. Partinin Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, Ankara Milletvekili Adnan Beker, ve eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray da istifa eden isimler arasında yer almıştı. (karar)

Son güncelleme: 18:25 06.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı