• Turkhane Logo

İYİP GİK üyesi, ilçe başkanını öldürmek için kiralık katil tuttu

22:00 19 Şubat 2024 Pazartesi
İYİP GİK üyesi, ilçe başkanını öldürmek için kiralık katil tuttu

 







İYİP Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’e yönelik düzenlenen silahlı saldırının, bir suikast girişimi olduğu ortaya çıktı. Saldırı emrinin ise bir başka partili isim olan İYİ Parti GİK Üyesi Ayşen Kurt tarafından verildiği öne sürüldü. Ortaya çıkan iddialar üzerine İYİP Sözcüsü Kürşad Zorlu, bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve konunun ‘kişisel bir mesele’ olduğunu söyledi.



İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ayşen Kurt’un, partinin Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen ile bir anlaşmazlık yaşadığı ve Ergen’i öldürmek için bir kiralık katille 20 milyon TL’ye anlaştığı ortaya çıktı.



Kurt’un kiraladığı kiralık katil, Ergen’e saldırı düzenledi ancak silahı tutukluk yaptı. Ergen kaçarken, katil arkasından 7 el ateş açtı ve 2 kurşun Ergen’in bacaklarına isabet etti. Kiralık katil, Ergen’i öldüremediği için fiyatı 20 milyon TL’den 5 milyon TL’ye indirdi. Kurt ise 3 milyon TL verebileceğini söyledi. Bu teklifi kabul etmeyen kiralık katil itirafçı oldu ve Ayşen Kurt’u ihbar etti. İYİP GİK Üyesi Ayşen Kurt, Fransa’ya kaçtı.



Söz konusu iddiaları gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, İYİP’li Ayşen Kurt’un belediye başkan adayı olmak istediğini ancak Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’in adaylığına karşı olduğunu, Kurt’un ise Ergen’i öldürtmeye karar verdiğini aktardı. Bugün yazısında saldırının detaylarını aktardı.



Bugün yaptığı basın açıklamasına meselenin kişisel olduğunu ifade eden İYİP Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Suikast soruşturması titizlikle devam ettiriliyor. Bunun şahsi bir mesele olduğu kanaatindeyiz.” dedi. Zorlu, “Yargıya intikal etmiş bir konu. Biz de takip ediyoruz. Soruşturma büyük bir özenle devam ettiriliyor. Bunun şahsi bir mesele olduğu kanaatindeyiz. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak somut delillere göre yeniden bir açıklama yapmayı planlarız” dedi.

Son güncelleme: 22:00 19.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı