• Turkhane Logo

İyi halden tahliye edilen Hrant Dink’in katili Ogün Samast ortadan kayboldu

15:50 17 Kasım 2023 Cuma
İyi halden tahliye edilen Hrant Dink’in katili Ogün Samast ortadan kayboldu





Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesinin ardından konuşan baba Ahmet Samast, oğlunu cezaevinden almaya gitmediklerini ve nerede olduğunu bilmediğini iddia etti.



Samast, koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım akşamı Bolu F Tipi cezaevinden tahliye edildi. Samast’ın cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı aktarıldı. Akşam saatlerinde tahliye olan Ogün Samast’ın Trabzon’daki aile evine gitmediği öğrenildi.



10Haber’den Hazar Dost’a konuşan baba Ahmet Samast, “Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin” dedi. Ağabeyi Ümit Samast ise konuşmak istemediğini belirterek, “Ogün’ü bulursanız konuşursunuz” dedi.



Samast’ın tahliye olduktan sonra cezaevinden kimler tarafından karşılandığı bilinmezken Trabzon’daki aile evine dönmeyen Samast’ın nerede olduğu bilinmiyor.



“SESSİZ SEDASIZ KÖYDEN AYRILDILAR”



Ailenin yaşadığı Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir de Samast ailesinin 14 Kasım’da sessiz sedasız köyden ayrıldığını söyleyerek, “Kimseye bir şey demediler. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum” diye konuştu.



Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından öldürüldü. Cinayetin faili olduğu belirlenen Samast, 20 Ocak 2007’de Samsun otogarında yakalandı.



24 Ocak 2007’de tutuklanan Samast, önceki akşam Bolu F Tipi Cezaevi’nden edildi.

Son güncelleme: 15:50 17.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı