• Turkhane Logo

İstanbul’da kiliseye silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

16:25 28 Ocak 2024 Pazar
İstanbul’da kiliseye silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti





İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında kar maskeli iki kişinin yaptığı silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.



Saldırı saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde gerçekleşti. Pazar ayini sırasında kiliseye giren maskeli iki kişi, ayin sırasında bir kişiye ateş açtı. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçarken saldırıda ağır yaralanan C.T. isimli kişi kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Saldırıdan sonra abluka altına alınan bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.



SALDIRGANLAR KAR MASKELİ



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıyla ilgili yaptığı paylaşımda, ‘‘Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.’’ ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 16:25 28.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı