• Turkhane Logo

Biden: İsrail Refah'a saldırırsa silah göndermeyiz

ABD Başkanı Biden, İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik saldırıları ile ilgili çok net mesaj verdi.

10:27 09 Mayıs 2024 Perşembe
Biden: İsrail Refah'a saldırırsa silah göndermeyiz
ABD Başkanı Biden, İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik saldırıları ile ilgili çok net mesaj verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrailin Refaha geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söyledi.

ABD Başkanı Biden, CNN kanalına verdiği röportajda hem Gazzedeki duruma hem de İsrailin Refaha kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABDnin tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsraile sevkiyatını durdurmasına ilişkin, Gazzedeki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrailin) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü yorumunu yaparak Amerikan üretimi bombaların Gazzede Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını kabul etmiş oldu.

Daha önce de birçok kez İsrailin Refaha yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, Eğer Refaha girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refahta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim diye konuştu.

İsrailin güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarının altını çizen Biden, bununla birlikte İsrailin sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını vurguladı.

Son güncelleme: 10:27 09.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı