• Turkhane Logo

İkbal Gürpınar ‘Şikayetten vazgeçmek için yüklü para istedi’

15:00 11 Ağustos 2023 Cuma
İkbal Gürpınar ‘Şikayetten vazgeçmek için yüklü para istedi’





Sunucu İkbal Gürpınar’ın, sosyal medya hesabından kendisine “salak” diyen bir kişiye dava açarak uzlaşma için yüklü miktarda para istediği iddia edildi.



Özellikle bazı “ünlü” isimlerin sosyal medyada kendilerini sert eleştiren ya da hakaret içerikli ifadeler kullanan kişilere dava açarak “uzlaşma için yüklü miktarda para istediği” yönündeki haberlere bir yenisi eklendi.



Halk TV’deki habere göre; İkbal Gürpınar katıldığı bir televizyon programında “15 Temmuz’u Suriyeliler sayesinde kazandık. Kuraklık da Suriyelilerin gelmesi ile bitti” ifadelerini kullandı. Gürpınar’ın programdaki sözleri sosyal medya çok sayıda kişinin eleştirine hedef oldu. Ev kadını B. I. (50) ise, Facebook’ta paylaşılan ve Gürpınar’ın ifadelerini içeren haberin altına “Tek bir şey söyleyeceğim… SALAK” ifadelerini kullandı.



10 AY SONRA ŞİKAYET KONUSU YAPTI



Gürpınar, B. I.’nın, kendisi ile ilgili yaptığı yorumu 10 ay kadar sonra şikâyet konusu yaptı. Kendisine hakaret edildiğini öne süren Gürpınar, B. I. hakkında dava açılmasını istedi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan B. I. “Anılan hesap bana ait. Ben, genel bir yorum yazdım. Müştekiden de özür diledim” dedi.



Savcılık, tarafları uzlaşmaya sevk etti. Ancak taraflar uzlaşamadı. Uzlaşamama tutanağının hazırlanması sonrası B. I. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Kırıkkale Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya ilişkin yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.



‘ŞİKAYETTEN VAZGEÇMEK İÇİN PARA İSTEDİ’ İDDİASI 



Müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini isteyen B. I.’nın avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçede “Soruşturma kapsamında yapılan uzlaştırma görüşmelerinde müşteki tarafça çok yüksek miktarlarda para talep edilmesi sonucu, müvekkilimin de suçsuz olduğuna inancı neticesinde uzlaşma gerçekleşmemiş ve dosya mahkemenize intikal etmiştir” ifadelerini kullandı.



GÜRPINAR’IN AVUKATI: PARA KONUŞULMADI 



İkbal Gürpınar’ın avukatı ise Halk TV’ye “Uzlaşma görüşmeleri gizli yapılır. Karşı tarafa, para miktarı için sunulan bir teklif olmadı. Şüpheli taraf doğrudan doğruya uzlaşmak istemediğini beyan etmiş zaten” açıklamasını yaptı.

Son güncelleme: 15:00 11.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı