• Turkhane Logo

Hrant Dink katledildiği yerde anıldı

Katili Ogün Samast'ın geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmasının ardından Hrant Dink'in arkadaşlarının çağrısı üzerine bugün Sebat Apartmanı önünde anma yapıldı.

16:02 18 Kasım 2023 Cumartesi
Hrant Dink katledildiği yerde anıldı
Katili Ogün Samast'ın geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmasının ardından Hrant Dink'in arkadaşlarının çağrısı üzerine bugün Sebat Apartmanı önünde anma yapıldı.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin katili Ogün Samastın serbest bırakılmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Hrantın Arkadaşlarının çağrısı üzerine Dink Ailesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskinin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve yurttaş Sebat Apartmanı önünde düzenlenen anmaya katıldı.

Ogün Samastın babası konuştu: Ben almaya gitmedim, nasıl gittiyse öyle gelsinOgün Samastın babası konuştu: Ben almaya gitmedim, nasıl gittiyse öyle gelsin
BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Hrantın Arkadaşlarından Bülent Aydın, şunları kaydetti:
Bu cinayetin arkadasındaki karanlığa bakılmadı. Biz bu karanlık cinayetin arkadasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar, bu alçak cinayet karışan herkes yargılanana kadar ve bu kötülükle yüzleşme sağlanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız.

ADALET ARAYIŞINA SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI
Özel yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Güç hepimize had bildiriyor. Elbette en çok Ermeni cemaatini yaralıyor, üzüyor ve tedirgin ediyor. Türkiyedeki bütün muhaliflere şunu söylüyorlar: Biz burdayız, günü geldiğinde katilimize de sahip çıkarız diyorlar. Kötülük katiline sahip çıkıyorsa; bütün iyi insanları Hrantın davasına, bütün mağdurların davalarına, Türkiyedeki insan hakları sorununa ve Türkiyedeki bütün eşitsizliklere karşı birleşmeye davet ediyorum. Karşımızdaki kötülük ve derin güçler, katillerine sahip çıkıyorlar. Bütün iyi insanlar birbirine ve adalet arayışına sahip çıksınlar.

Son güncelleme: 16:02 18.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı