• Turkhane Logo

Gazeteci Muharrem Sarıkaya İHA kameramanına tokat attı: Taraflar olay için ne dedi?

Habertürk yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya, röportaj hazırlığı sırasında ses kontrolü yapan İHA kameramanı Ahmet Demir'e tokat attı.

18:31 19 Aralık 2021 Pazar
Gazeteci Muharrem Sarıkaya İHA kameramanına tokat attı: Taraflar olay için ne dedi?
Habertürk yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya, röportaj hazırlığı sırasında ses kontrolü yapan İHA kameramanı Ahmet Demir'e tokat attı.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj hazırlığı yaptığı sırada ses teknikeri bir kablo ile bağlantı kurmaya çalışırken Muharrem Sarıkaya öfkelendi. Sarıkaya teknikere tokat atarken, Fatma Şahinin ise yaşananlar karşısında şaşkın ve tepkisiz kaldığı görüldü.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası, “Gazeteci Muharrem Sarıkayanın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demire yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkayanın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz” dedi.
  Gazeteci Muharrem Sarıkayanın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demire yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkayanın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz.pic.twitter.com/XeQzEnCsTw — Gazeteciler Sendikası (@TGS_org_tr) December 19, 2021  

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demirden özür diledi. Sarıkaya, Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan  mazeretsiz özür diliyorum dedi.

Öte yandan konuyla ilgili Cumhuriyete konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı.

Demir şunları söyledi:

Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması dedi.

Sarıkayanın özür dilediğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:

Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım.

Son güncelleme: 18:31 19.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı