• Turkhane Logo

Netanyahu'dan Biden'a rest: "Gerekiyorsa yalnız duracağız"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tel Aviv'e silah sevkiyatını kesen ABD yönetimine dolaylı cevap verdi. Netanyahı,

22:30 09 Mayıs 2024 Perşembe
Netanyahu'dan Biden'a rest:
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tel Aviv'e silah sevkiyatını kesen ABD yönetimine dolaylı cevap verdi. Netanyahı,

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülü bir mesajda İsrailin bağımsızlığını ilan ettiği 1948e oranla daha güçlü olduğunu söyledi.

ABDnin silah sevkiyatını durdurmasına dolaylı cevap veren Netanyahu, Yalnız durmamız gerekiyorsa yalnız duracağız. Daha önce de söylediğim gibi gerekirse tırnaklarımızla mücadele edeceğiz. ifadelerini kullandı.
Amerikan medyasında yer alan, adı açıklanmayan bazı ABDli yetkililere dayandırılan haberlerde, ABDnin İsraile bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refahtaki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün İsrailin Refaha yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğrulamıştı.
ABD Başkanı Joe Biden da CNNe verdiği röportajda, Eğer Refaha girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refahta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim. ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 22:30 09.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı