• Turkhane Logo

‘Gaspçıyı kameralardan bulan devlet, isterse kayıp Küçükzöyiğit’i hemen bulabilir’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 29 Aralık 2020 tarihinden beri haber alınmayan eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in “istenirse hemen bulunabileceğini” söyledi.

13:03 12 Ocak 2021 Salı
‘Gaspçıyı kameralardan bulan devlet, isterse kayıp Küçükzöyiğit’i hemen bulabilir’
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 29 Aralık 2020 tarihinden beri haber alınmayan eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in “istenirse hemen bulunabileceğini” söyledi.



29 Aralık 2020 tarihinde Ankara Maltepe’deki ofisinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan eski Başbakanlık raportörü KHK’lı Hüseyin galip Küçüközyiğit’ten 15 gündür haber alınamıyor. Dosyası açılan ancak henüz savcı dahi tayin edilmeyen Küçüközyiğit için CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da TBMM’de bir soru önergesi vererek durumunu gündeme taşıdı. Tanrıkulu, kendisine ait MST TV’de de konuyu bir kez daha gündemine alarak, Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in “istenmesi halinde hemen bulunabileceğini” kaydetti.

Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit’in paylaştığı babasına ait son görüntüleri izlediğini kaydeden Sezgin tanrıkulu, “Eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’le ilgili soru önergesi verdim. Görüntüleri izledim. Evin karşısındaki garajın altında üç kişinin konumlandığı ve kendisini takip ettiği çok açık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatları var, zorla kaybedilme vakalarında soruşturmanın nasıl yapılacağı konusunda. Ama aradan geçen bunca zamana rağmen belki hala savcı da tayin edilmedi” değerlendirmesinde bulundu.


“GASPÇIYI 46 SAATLİK GÖRÜNTÜDEN BULAN DEVLET…”

Tanrıkulu, bir gaspçının 46 saatlik görüntü izlemesi sonucu yakalandığını belirterek, “Bir gaspçıyı 46 saatlik görüntü kaydından takip edip yakalayabilen bir devlet zorla kaybedilen bir yurttaşımızın nasıl kaybedildiği konusunda sessiz kalıyor. Hep şunu söylerim, hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz. Bir gaspçıyı İstanbul’da 46 saatlik görüntüyü izleyerek bulan bu devletin imkanları Ankara’nın göbeğinde zorla kaybedilen bir Başbakanlık müşavirini çok rahatlıkla, nereye gittiğini saptayabilir. Kimin kaçırdığını veya kaybolduğunu saptayabilir. Ama hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz” yorumunda bulundu.

“İSTERLERSE HEMEN BULABİLİRLER”
  Zorla kaybedilmeye çalışılan Başbakanlık eski raportörü #HüseyinGalipKüçüközyiğit hakkında bugün itibariyle soru önergesi verdim.
İsterlerse bu yurttaşımızın nerede olduğunu hemen bulabilirler.#HüseyinGalipNerede https://t.co/c69FAsus3P — Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) January 11, 2021
Daha önceki zorla kaçırılma vakalarını da hatırlatan Tanrıkulu, “Tıpkı diğer zorla kaybedilme vakalarında olduğu gibi. 8-9 ay sonra ortaya çıktılar, 20 kilo 30 kilo verilmiş, renkleri beyazlaşmış bir halde çıktılar güneşsiz yerde kaldıkları için. Ve yolun ortasına bırakılmışlardı. Gerçekleri mahkemelerde söylediler. Buların tümünün de hesabı sorulacak. Zira Birleşmiş Milletler Zorla Kaybedilmeye ilişkin komiser, buna ilişkin çok esaslı raporlar da hazırladı. İsterlerse bu yurttaşımızın nerede olduğunu hemen bulabilirler” dedi.

Son güncelleme: 13:03 12.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı