• Turkhane Logo

Fethullah Gülen’den talebesi Şimşek’e: Hep böyle gözümde kaldığı yerde gelse kalsa iyiydi

11:25 13 Ağustos 2023 Pazar
Fethullah Gülen’den talebesi Şimşek’e: Hep böyle gözümde kaldığı yerde gelse kalsa iyiydi





Fethullah Gülen Hocaefendi, talebesi Osman Şimşek’in açıklamalarından sonra ilk kez konuştu. Şimşek’in de ziyaretçiler arasında olduğu sohbette önemli mesajlar verdi.



Fethullah Gülen Hocaefendi, talebesi Osman Şimşek’in de katıldığı sohbette önemli mesajlar verdi.



“Muvakkat fırtınalar ve daimi meltemler” başlığıyla Herkül internet adresinden yayınlanan sohbette Gülen, şu değerlendirmeleri yaptı:



“BİZE ARKADAŞLIĞINI DEVAM ETTİRSE ŞİMDİYE KADAR OLDUĞU GİBİ”



“Osman hoca da çoktandır gelmiyordu. Ben git demiyordum ona, hep böyle gözümde kaldığı yerde gelse kalsa iyiydi. Bize arkadaşlığını devam ettirse şimdiye kadar olduğu gibi.



“NESEPSİZ SÖZLER, DÜŞÜNCELER ORTALIKTA DOLAŞIYOR”



Nesepsiz sözler, düşünceler ortalıkta dolaşıyor. Hiç anlamıyorum manalarını onların. İnşallah bu sözler silinir giderler.



“HİÇ KAYBIM OLMADI KAYBEDEN ONLAR OLUR”



Herkesi iyilikleri ile alkışlamak takdir etmek lazım. Herkesi beğenmediğin yere yerleştirirsen fena yere yerleşmeyen kalmaz.



Vefa hissi ile tadil edip, fırtınayı melteme dönüştürmek lazım. Benim bunu yapan çok arkadaşım var. Hiç kaybım olmadı kaybeden onlar olur.



“TURGUT ÖZAL’A KIYDILAR”



Turgut Özal, Orta Asya’ya gitmeden önce bana haber gönderdi arkadaşlar yeterli alakayı göstermeyince. Ben hizmet için gidiyorum niye arkadaşlar gelmiyor dedi. Gitti gezdi gördü geldi. Sonra dönüp geldiğinde ona kıydılar.



“BÜLENT ECEVİT BANA HİÇ LAF ETTİRMEDİ, DEMİREL DE VEFALIYDI”



Bülent Ecevit ile çok samimi olduk. Değerlerimize saygılıydı. Bana hiç laf ettirmedi. Süleyman Demirel de vefalıydı. Takdirle yad etti. ‘Söz sultanına sözü bırakıyorum’ diyerek takdir hissi ile yaklaştı.



“KUSURLARI GÖRMEMEZLİKTEN GELMEK LAZIM”



Azıcık insanlık gösterirsen daha fazlası geliyor. Ondan geri durmamak lazım. Size iyilik yapana değil herkese aynı alakayı göstermek lazım. O iyilik senin hanene yazılır. Bu mevzuda cömert olmak lazım. Kusurları görmemezlikten gelmek lazım.”

Son güncelleme: 11:25 13.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı