• Turkhane Logo

Faiz arttı, Erdoğan’ın sözleri gündem oldu: Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece…

16:25 22 Haziran 2023 Perşembe
Faiz arttı, Erdoğan’ın sözleri gündem oldu: Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece…





Merkez Bankası’nın faiz arttırımı kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başta seçim kampanyası olmak üzere daha önce faize ilişkin söylediği sözler yeniden gündeme geldi. Erdoğan’ın faizle ilgili videoları sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasına girdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez faizi yüzde 8,5’tan yüzde 15’e çıkardı.



TCMB’nin faiz kararının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları yeniden akıllara geldi.



Kendisinin “ekonomist” olduğunu iddia ederek “düşük faiz, düşük enflasyon” iddiasıyla son iki yılda Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşatan Erdoğan’ın faize ilişkin eski sözleri yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada Erdoğan’ın faiz artışına karşı çıktığı pek çok videosu binlerce paylaşım aldı.



‘BU KARDEŞİNİZ İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE…’



Erdoğan, son olarak geçtiğimiz nisan ayında, seçim kampanyası sırasında faizin “devamlı düşeceğini” söylemişti:



“Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecektir.”



‘FAİZİ SAVUNAN ARKADAŞIMLA BERABER OLMAM’



Erdoğan’ın farklı zamanlarda faiz hakkında kullandığı ifadelerden bazıları şöyle:



Türkiye’nin ihtiyacı faiz artırmak değildir.



Faizi savunan arkadaşımla beraber olmam, olamam.



Dünyaya bakalım, ABD’ye, Batı’ya, İsrail’e bakın. Bütün bunlarda faiz aşağılara çekilmişken bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunuyor? Ben iş adamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD vs bir araya gelip yüksek faizden bahsediyor. Eğer sen yatırımdan yanaysan buyurun size düşük faizle kredi. O zaman kaçıyorlar.



‘NASS’LAR NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM’



Dolar bizim yolumuzu kesemez, endişe etmeyin. Faiz lobilerine sesleniyorum, boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız.



Neymiş efendim? Faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak nass’lar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu.”

Son güncelleme: 16:25 22.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı