• Turkhane Logo

Ertuğrul Günay, Bakana tamamı tutuklanan ‘Çulha’ ailesini sordu: Bu insanların suçu ne?

17:25 25 Haziran 2023 Pazar
Ertuğrul Günay, Bakana tamamı tutuklanan ‘Çulha’ ailesini sordu: Bu insanların suçu ne?





Eski bakanlardan hukukçu Ertuğrul Günay, Adalet Bakanlığı’na biri bebek 3 kişilik Çulha ailesinin bütün fertlerinin tutuklanmasının gerekçesini sordu.



Konuyla ilgili bir sosyal medya paylaşımını alıntılayan Ertuğrul Günay, Yargıtay ve baroları da etiketlediği tweet’inde “Bu haberler doğru mu? @adalet_bakanlik Bu insanlar hangi suçu işlemiş, hangi darbe – şiddet eylemine katılmış da bu yaptırımlara maruz kalıyor? ‘Yasalarda suç olarak yazılı olmayan eylemlerden ceza verilemez’ kuralı Anayasa hükmü değil mi? @TCYargitay @barolar” ifadelerini kullandı.



Öğretmen Büşra Çulha ve eşi Halil Emre Çulha 8 aylık bebekleriyle birlikte 22 Eylül’den beri cezaevinde bulunuyor. Aile, Edirne’de gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bahar bebek 9 aydır annesiyle birlikte cezaevinde.



Cemaate üyesi oldukları iddiasıyla 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Büşra Çulha, 2017 yılında tutuklanmış 13 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Dava dosyası Yargıtay’da olan Büşra Çulha’nın eşi Halil Emre Çulha’nın da aynı suçlama ile 8 ay cezaevinde tutulduğu öğrenildi.

Son güncelleme: 17:25 25.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı