• Turkhane Logo

Erdoğan’ın Üniversite diploması Anayasa Mahkemesi’ne taşındı

17:00 01 Ocak 2024 Pazartesi
Erdoğan’ın Üniversite diploması Anayasa Mahkemesi’ne taşındı





Tayyip Erdoğan’ın üniversite diploması olup olmadığı yıllardır tartışma konusu. Erdoğan ‘Var’ diyor ancak bugüne kadar gören olmadı!



Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasıyla ilgili açtığı davanın reddedilmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.



HKP MYK Üyesi Av. Pınar Akbina, “Halkın Kurtuluş Partisi; Meclis’teki üretilmiş muhalefetin soramadığı, daha doğrusu sormadığı ve masayı devirecek asıl soru olan ‘Erdoğan’ın diploması nerede?’ sorusunu sormaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Erdoğan’ın diploması asla kişisel bir veri olamaz. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Erdoğan’ın diploması asla kişisel bir veri olamaz ve kamuoyu ile paylaşılması onun iznine bağlı kalamaz.” dedi.



HKP, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasının paylaşılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. İsteğin reddedilmesi üzerine konu Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na taşındı ancak kurul da başvuruyu reddetti. HKP de ret kararlarına karşı dava açtı.



Tayyip Erdoğan’ın diplomasına ilişkin bilgilerin kişisel veri olarak değerlendirilemeyeceği, ülkeyi temsil eden cumhurbaşkanının alelade bir kişi olmadığı gerekçesiyle açılan davada, Ankara 7. İdare Mahkemesi de ret kararı verdi.



Söz konusu duruma ilişkin HKP MYK üyesi avukat Pınar Akbina, HKP Genel Başkanı Nurullah Efe adına Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. “Hukuk devleti ve kanunilik ilkesi”nin, “dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı”nın ve “etkili başvuru hakkı”nın ihlal edildiği belirten dilekçede, “Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan üniversite diplomasının tüm kamuoyu ile paylaşılması” talep edildi.

Son güncelleme: 17:00 01.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı