• Turkhane Logo

Erdoğan‘ın maaşlarını vermediği 15 Temmuz gazileri! AKP önünde eylem yapınca gözaltına alındı

15:50 05 Şubat 2024 Pazartesi
Erdoğan‘ın maaşlarını vermediği 15 Temmuz gazileri! AKP önünde eylem yapınca gözaltına alındı





15 Temmuz sonrasında “gazi” ilan edilerek maaş bağlanan bir grup, AKP binası önünde açıklama yapmak istedi. Maaşlarını alamadıklarını belirten gaziler, polis tarafından gözaltına alındı. Açıklama yapan gaziler, “Resmen tehdit edilip darp ediliyoruz.” dedi.



Maaşlarını alamadıklarını belirterek AKP binası önünde açıklama yapmak isteyen “15 Temmuz gazileri”, polis tarafından gözaltına alındı.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından “gazi” unvanı alan bazı kişiler, maaş alamadıkları gerekçesiyle AKP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedikleri sırada gözaltına alındı.



ONDAN SONRA KALKIN BU DARBE DEYİN



Gazete Duvar’da yer alan habere göre 15 Temmuz’da bacağından üç kurşunla yaralanan Necmettin Utuş’un sosyal medyada yayımlanan videosunda “Herkes duysun, bu gazilik unvanını alıp münasip bir yere koysunlar AKP milletvekilleri. Şehitlere normal ölüm yazın gazilere inşaattan düştü yazın ondan sonra kalkın bu darbe deyin. Siz o 200 tankı çıkaranları, tankları Meclis’e gönderenleri almayın beni alın!” tepkisi gösterdi.



HANİ DEMOKRATİK BİR HAKTI BASIN AÇIKLAMASI?



15 Temmuz gazisi olduğunu belirten bir diğer kişi Ufuk Yeğin de sosyal medya hesabından, “Ak Parti genel merkez önünde yapılacak basın açıklaması öncesi 15 Temmuz Gazileri arkadaşlarımız Necmettin Utuş ve beraberindekiler Ankara Emniyeti tarafından gözaltına alındılar. Gazisine dahi saygısı olmayan bu gözü dönmüşlük kaybettirir. SGK maaşı bağlanmadığı gerekçesiyle basın açıklaması yapmak isteyen 15 Temmuz Gazileri şu an Ankara emniyeti tarafından gözaltına alındılar. Hani demokratik bir hak idi basın açıklaması? Bu mu gaziye saygınız?” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:50 05.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı