• Turkhane Logo

'Boris'in intikamı': BBC'yi küçültüyorlar

'Boris'in intikamı': Britanya hükûmetinin BBC'yi küçülmeye zorlayacak bir plan geliştirdiği iddia edildi

14:42 17 Şubat 2020 Pazartesi
'Boris'in intikamı': BBC'yi küçültüyorlar
'Boris'in intikamı': Britanya hükûmetinin BBC'yi küçülmeye zorlayacak bir plan geliştirdiği iddia edildi

Britanya Başbakanı Boris Johnsonın televizyon bulunduran hanelerden alınan ve kamu kuruluşu BBCye aktarılan lisans ücretini iptal edeceği iddia edildi. Bu gelişmenin bazı Muhafazakar Partililerin BBCnin erken genel seçim sürecinde taraflı yayın yaptığı iddiasıyla bağlantılı olabileceği gündeme geldi.

 The Timesın aktardığı iddiaya göre BBCye Netflix benzeri bir abonelik sistemi getirilecek. Hükûmet tarafından hazırlandığı belirtilen plan yürürlüğe girerse televizyon bulunduran her haneden değil, sadece BBCnin televizyon kanallarına abone olanlardan ücret alınacak. 
Habere göre Johnsonın planı yürürlüğe girerse BBC birçok radyo kanalını kapatmak ve internet sitesinde küçülmeye gitmek zorunda kalabilir. The Timesın ele geçirdiği planda BBCyi dünya servisine yatırım yapmaya itmek de bulunuyor.
Planda BBC sunucularının ikinci bir iş yapmasının da engellenmesi ile ilgili bir madde bulunduğu belirtildi.
The Timesın iddiasındaki plana en büyük tepki bugün Johnsonın genel başkanlığını yaptığı Muhafazakar Partinin milletvekillerinden geldi. Bazı Muhafazakar vekiller Johnsonı kültürel vandallık yapmak ve BBCden intikam almaya çalışmakla suçladı.

Son güncelleme: 14:42 17.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı