• Turkhane Logo

Blinken, Ukrayna’nın taarruzu uzun süreli

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ukrayna'nın başlattığı taarruzun beklenenden daha uzun süreceğini söyledi.

14:02 12 Temmuz 2023 Çarşamba
Blinken, Ukrayna’nın taarruzu uzun süreli
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ukrayna'nın başlattığı taarruzun beklenenden daha uzun süreceğini söyledi.

TURKHANE.COM- LİTVANYA
ABCye konuşan Blinkene göre, karşı saldırı başlangıçta öngörülenden daha fazla, haftalar ve aylar boyunca sürecek.

Rusyanın çok güçlü savunması nedeniyle Ukraynalı savaşçıların ilerlemesinin zor olduğunu da kabul eden Blinken ancak Ukrayna ordusunun başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu şeye sahip olduğuna inandığını yineledi.
Üyeliğin zamanı değil
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Ukrayna’nın henüz üye olması için vaktin gelmediğini duyurdu.
Litvanyanın başkenti Vilniusta düzenlenen NATO Zirvesi’nin ilk gününün ardından konuşan Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO standartlarına gelmesi için birkaç yıllık bir programın oluşturulduğunu belirtti.
Yeni bir NATO-Ukrayna konseyinin kurulduğunu ve ilk toplantısının yarın [bugün] Vilniusta bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile yapılacağını aktardı.Ukrayna’nın birliğe gerekli koşullar hayata geçince ve müttefikler karar verince katılacağını belirten Stoltenberg, “müttefiklerin savaş devam ederken Ukrayna’nın tam üye olmaması gerektiğine kadar verdiğini” söyledi.
Stoltenberg, müttefiklerin Ukraynayı NATOya yaklaştırmak için 3 maddelik planda anlaştığını belirterek, Şartlar yerine getirildiğinde Ukraynayı davet etme konusunda mutabık kaldık. Ancak tüm müttefikler savaş devam ederken Ukraynayı tam üye yapmama konusunda hemfikir. dedi.

Son güncelleme: 14:02 12.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı