• Turkhane Logo

Moskova ve Paris hattında gerilim artıyor

Fransa’nın Ukrayna'ya Afrika’dan paralı askerleri gönderdiği iddia edildi.

14:33 07 Mayıs 2024 Salı
Moskova ve Paris hattında gerilim artıyor
Fransa’nın Ukrayna'ya Afrika’dan paralı askerleri gönderdiği iddia edildi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun Ukraynaya asker gönderebilecekleri açıklamasının ardından Batı basını, Fransa’nın Afrika’da bulunan paralı askerleri Ukrayna’ya yolladığı haberleri çıktı.
ABD Savunma Bakan Yardımcısı Stephen Brienın eski yardımcısı yabancı medyaya verdiği bir röportajda Fransanın Ukraynaya Yabancı Lejyon askerleri gönderdiğini söyledi.
ABD eski Savunma Bakan Yardımcısı Stephen Brien’ın ‘Fransanın Ukraynaya yabancı lejyon askerleri gönderdiği’ açıklamalarını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Paris ve Londranın Ukraynaya asker gönderme olasılığına ilişkin söylemlerinin tehlikeli olduğunun altını çizdi.
Peskov, “Burada öncelikle bu bilgilerin gerçekle ne kadar örtüştüğünü anlamamız gerekiyor. Elbette ordumuz ve diğer özel servislerimiz bu bilgileri kontrol ediyor” ifadelerini kullandı.
Macron’un “Fransızlar Rusya ile savaşta değil” çıkışı
Fransa ile Rusya arasındaki ilişkilere ilişkin konuşan Fransa cumhurbaşkanı, ülkesinin Rus halkıyla savaşta olmadığını vurguladı.Pariste Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile sosyal ağlarda yayınlanan ortak basın toplantısında Macron, Fransızların Rusya ile savaşta olmadığını kaydetti.
Ayrıca Fransanın Moskovada rejim değişikliği arzusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 14:33 07.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı