• Turkhane Logo

Ali Bulaç ekranlara geri dönüyor

İki yıla yakın tutuklu kalan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç yıllar sonra ekranlara dönüyor.

17:22 02 Eylül 2019 Pazartesi
Ali Bulaç ekranlara geri dönüyor
İki yıla yakın tutuklu kalan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç yıllar sonra ekranlara dönüyor.

TURKHANE- İlahiyatçı-sosyolog Ali Bulaç, Saadet Partisine yakınlığı ile bilinen TV 5te her çarşamba Düşünce Atlası isimli program ile seyircilerin karşısına çıkacak. 
Bulaça programda Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Canatan ve gazeteci-yazar Ümit Aktaş eşlik edecek.
15 TEMMUZDAN SONRA TUTUKLANAN YÜZLERCE GAZETECİDEN BİRİYDİ
Ali Bulaç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesi ile Hizmet Hareketine yönelik cadı avında tutuklanan gazetecilerden biriydi. 
27 Temmuz 2016da tutuklanan Bulaç yaklaşık iki yıl İstanbul Silivri Cezaevinde tutuklu kalmıştı. 
Hakkında darbe, terör ya da şiddete bulaştığına dair tek suç delili olmadığı halde Zaman Gazetesi Davasına bakan İstanbul 13üncü Ağır Ceza Mahkemesi Bulaçı 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmıştı.  
ANAYASA MAHKEMESİ HAK MAHRUMİYETİ VAR DEDİ
Mahkeme davanın temyiz safhasında Bulaçın tutuksuz yargılanmasına hükmetmişti. Anayasa Mahkemesi hak mahrumiyeti müracaatını haklı bulmuş ve Bulaça 30 bin TL tazminat ödenmesine karar vermişti.  
Aynı davada Zaman yazarı Şahin Alpay da 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm edilmişki. Alpay önce ev hapsi şartı ile tahliye edilmiş, sosyal medyada yapılan çağrıların akabinde Alpayın ev hapsi kaldırılmıştı.


Son güncelleme: 17:22 02.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı