• Turkhane Logo

AKP’li bakanları rüşvete sessiz kalmakla suçlayan belediye başkanı AKP’den istifa etti

17:50 21 Kasım 2023 Salı
AKP’li bakanları rüşvete sessiz kalmakla suçlayan belediye başkanı AKP’den istifa etti





AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu ve Mehmet Nuri Ersoy’u “rüşvete karşı sessiz kalmakla” suçlayan Antalya’nın Serik ilçesi Belediye Başkanı Enver Aputkan, AKP’den istifa etti. 2020 yılında eski Belediye Başkanı Ramazan Çalık ile ilgili bir rüşvet iddiası gündeme gelmiş ve dönemin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u “önceki başkanın rüşvet aldığını bilmesine rağmen sessiz kalmakla” suçlamıştı.



AKP’li eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u “rüşvete sessiz kalmakla” suçlayan Antalya’nın Serik ilçesi Belediye Başkanı Enver Aputkan, AKP’den istifa etti.



Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, “Partilerimizin bir tercihi vardır. Bu da benim tercihim” ifadelerini kullanarak partisinden istifa etti.



“MEVLAM, KAMU MALINI KORUYAN İNSANLARA BAŞKANLIK NASİP ETSİN”



Aputkan dün akşam yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “AK Parti adayı olarak 2019’da seçimlere girdik. Serik halkının teveccühü bizlerden yana oldu. 4.5 yıldır hem meclis üyelerimiz hem de çalışma arkadaşlarımızla birlikte ilçemize hizmet ettik. Kolay bir dönem geçirmedik. Dünya ve ülkemiz çok ciddi merhalelerden geçti. Pandemi ve depremi hep birlikte yaşadık. Komşumuz Manavgat yangınını hep birlikte yaşadık. Geriye baktığımızda ilçemize birçok hizmeti kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii ki eksikliklerimiz mutlaka vardır. Destekleri için meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Partimden istifa ediyorum. Kalan süremi de bağımsız olarak devam edeceğim. Kalan 4 aylık sürede de ne yapabiliriz diyerek hizmetlerimize devam edeceğiz. Vatandaşımızın kararı ve bakış açısı çok önemlidir. Sessiz çoğunluğa inanan birisiyim. Bu memlekette iyi insanlara, kamu malını koruyan, insanımıza hizmet eden, kamu mallarını başkalarının menfaatine sunmayan insanlara başkanlığı nasip etsin. Seçim döneminde de bunları temenni ettim. Bu işi benden iyi yapacak varsa mevlam ona nasip etsin. Herhangi bir kırgınlığım falan yoktur. Partilerimizin bir tercihi vardır. Tamamen normal karşılamak lazım. Bireylerin de tercihi vardır. Bu da benim tercihimdir. Bundan sonra bağımsızlığı da yaşamak istiyorum. Ondan sonra ne olur, mevlam ne eylerse güzel eyler.”



500 BİN LİRALIK RÜŞVET İDDİASINDA MÜFETTİŞ İSTEMİŞTİ



2020 yılında eski Belediye Başkanı Ramazan Çalık ile ilgili, bir plan tadilatına dair 500 bin liralık rüşvet iddiası gündeme gelmiş, Enver Aputkan İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunmuştu. Başkan Aputkan, dönemin Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan bir toplantıda, dönemin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u “önceki başkanın rüşvet aldığını bilmesine rağmen sessiz kalmakla” suçlamıştı.

Son güncelleme: 17:50 21.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı