• Turkhane Logo

AKP ve MHP ‘Uygurlara yapılan baskı yerinde incelensin‘ önerisini reddetti

19:50 08 Kasım 2023 Çarşamba
AKP ve MHP ‘Uygurlara yapılan baskı yerinde incelensin‘ önerisini reddetti





Saadet-Gelecek Grubu tarafından “Bir heyet gönderilerek, Uygur Türklerine yapılan baskı ve asimilasyonların yerinde incelenmesi’ önergesi TBMM Genel Kurul’undaki oylamada AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda dün Saadet-Gelecek Grubu tarafından Uygur Türklerine yapılan asimilasyonların incelenmesiyle ilgili bir önerge sunuldu.



Uygur Haber’de yer alan habere göre, Doğu Türkistan’a bir heyet gönderilmesi amacıyla verilen önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.



Oylamanın ardından Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, “Şimdi Uygur Türkleri için Çin’e gidelim dedik ve yine reddettiler. Japonya Parlamentosunun yaptığını TBMM Başkanı olarak siz de yapabilirsiniz, Çin’in yaptıklarını dünyaya duyurun. Altı Parti Grubuna sesleniyorum; her gruptan 2 kişi ve grubu olmayan partiler de dahil olmak üzere bir heyet oluşturup Çin hükümeti ile görüşelim.



Çin hükümeti ile de aranız iyi, AK Parti her yıl Çin Komünist partisinin kongrelerine katılıyor. Görüşün Çin hükümetiyle, Doğu Türkistan’da yapılan soykırımı ve asimilasyonları yerinde inceleyelim. Gelin Çin ve Doğu Türkistan arasında arabuluculuk yapalım!” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 19:50 08.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı