• Turkhane Logo

’30 milyon maske üretildi fakat beceriksizlikten dağıtılamıyor’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, Birçok tekstil firmasının 30 milyona yakın maske ürettiğini ancak bunların dağıtımı ile ilgili sorun yaşandığını söyledi.

16:26 15 Nisan 2020 Çarşamba
’30 milyon maske üretildi fakat beceriksizlikten dağıtılamıyor’
İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, Birçok tekstil firmasının 30 milyona yakın maske ürettiğini ancak bunların dağıtımı ile ilgili sorun yaşandığını söyledi.



İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, Neredeyse 10 gün oldu. Maskeler hazır ama vizyonsuzluk, beceriksizlik nedeniyle dağıtılamıyor dedi.

Korona virüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında birçok yerde maske takmak zorunlu hale getirilirken eş zamanlı olarak maske satışı yasaklandı. Maskelerin ücretsiz olarak eczaneler aracılığıyla dağıtımı için bir sistem kuruldu.


İNSANLAR MASKESİZ KALDI 

Vatandaşlardan da başvuru yapması, gelen mesajların ardından eczanelere gidip maske alması istendi. Ancak söz konusu sistem yavaş işleyince, satış da olmayınca birçok insan maskesiz kaldı.

’30 MİLYON MASKE DAĞITIM BEKLİYOR’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da bu duruma tepki gösterdi. Türkiye’nin bir tekstil ülkesi olduğunu söyleyen Türkkan, tekstil firmalarından aldığı bilgiye dayanarak, Vakko’dan LcWaikiki’ye irili ufaklı birçok tekstil firmasının 30 milyona yakın maske ürettiğini ancak bunların dağıtımı ile ilgili sorun olduğunu söyledi. Firmaların bağışlamak üzere hazırladığı maskelerin teslim edileceği kurumlarla ilgili dahi sorunlar olduğunu belirten Türkkan şunları söyledi:

‘ÜRETEBİLİYORUZ FAKAT DAĞITAMIYORUZ’ 

“Türkiye’nin tekstil üretim kapasitesi çok yüksek. İrili ufaklı atölyelerden büyük firmalara çok sayıda maske üretildi. Bunlar bağış olarak hazır. Ama sağlıklı bir dağıtım ağı kurulmadı. Londra’da üreticilerle görüştüm. Onların problemi üretememek. Biz ise üretiyoruz dağıtamıyoruz. İnsanlar günlerdir maske bekliyor. Neredeyse 10 gün oldu. Maskeler hazır ama vizyonsuzluk, beceriksizlik nedeniyle dağıtılamıyor.”

‘ÇOK DÜŞÜK TABAN FİYAT BELİRLENSİN’

Mevcut dağıtım sistemi ile bu sorunun çözülemeyeceğini belirten Türkkan, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlar için muhtarlar kanalıyla harekete geçilebileceğini ama asıl çözümün kontrollü bir satış olduğunu söyledi. Türkkan, herkesin rahatlıkla alabileceği çok düşük bir taban fiyat belirlenerek maskenin her yerden rahatlıkla alınmasının yolunun açılması gerektiğini kaydetti. Türkkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Bırakın bu kodu, eczaneyi, bedavayı. İnsanlar maskeye ulaşmakta zorluk yaşıyor. Bedava değil, herkesin alabileceği kadar çok ucuz bir fiyat ile her yerde satılsın. Pahalı satmaya kalkana ciddi bir yaptırım uygularsınız biter” dedi.

‘HEP ALMAYA ALIŞMIŞLAR, DAĞITMAYI ÖĞRENEMEMİŞLER’

“Öyle bir fiyat koyarsınız ki herkesin her yerde bu maskeye ulaşabilir” diyen Türkkan, sistemi kuramayan hükümeti de eleştirdi. Türkkan, “Hep almaya alışmışlar, dağıtmayı öğrenememişler, bu konuda acemiler” dedi.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel de, “Maske konusunda milleti de kendinizi de kandırmayın. Eczanelerden uygulama başlatıldığı söylendi, şimdi de mesaj engeli çıktı. Yormayın milleti, bırakın eczaneler TC numarası üzerinden ücretsiz versin” çağrısı yaptı.

Son güncelleme: 16:26 15.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı