• Turkhane Logo

İmamoğlu, Yerlikaya’ya sordu: Ne oldu çakarlı araçlarla yaptığınız Hollywood tarzı çekimlere?

17:00 27 Mart 2024 Çarşamba
İmamoğlu, Yerlikaya’ya sordu: Ne oldu çakarlı araçlarla yaptığınız Hollywood tarzı çekimlere?





İmamoğlu, İçişleri İstanbul’da Murat Kurum’a destek için seçim çalışması yapan içişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef aldı: Polisimizi kullanarak, çakarlı arabalar, büyük operasyonlar, Hollywood tarzı çekimler vardı, ne oldu? Bir anda her şey bitti mi?



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları’nın kente kazandırılmasını duyurduğu toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakanların iftar ve sahur programlarında rakibi AKP adayı Murat Kurum lehine propaganda konuşması yapmalarını ve oy istemelerini değerlendiren İmamoğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı eleştirdi.



ANKA’nın bildirdiğine göre İmamoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa bu kadar zafiyet içerisinde.” diyerek başta AKP seçmeni olmak üzere halka çağrıda bulunarak şöyle konuştu:



“Ben İstanbul’da halkımızın topyekün acilen bunları görevine yollaması gerektiğini düşünüyorum ve 1 Nisan itibarıyla görevlerine geri dönmesi için. Hem de böyle tam gaz, biraz sokak diliyle söyleyeceğim, topuklayarak yani böyle koşa koşa Ankara’ya dönebilmeleri için iyi bir fark yemeleri lazım. Ve bu fark ben eminin AK Partili hemşehrilerim, AK Parti’ye oy vermiş, emekli hemşehrilerim, abilerim, ablalarım bile bize oy verecekler ki bunlar akıllarını başlarına alsın ve bir an önce işlerine güçlerine geri dönsün. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kabinesi ilk defa işini bu kadar boşlamış laçka bir duruma evrilmiş. Dışişleri Bakanını şu anda ilgilendiren günlük mevzulara ben bakıyorum. Sabah erkenden basın özetini okuyorum devasa sorunları var”



‘ÇAKARLI ARABALARA, HOLLYWOOD TARZI ÇEKİMLERE NE OLDU?’



Açıklamasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef alan İmamoğlu, “İçişleri Bakanlığı’na bakıyorum, bir kere her şeyden önce sandık güvenliği sana teslim, sen seçime üç gün, beş gün kala anons yapıyorsan, propaganda yapıyorsan seçimle ilgili sana nasıl güvenecek bu millet?” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:



Yani kaldı ki daha bir, bir buçuk ay öncesine kadar her gün iki üç tane operasyon görüntüleri görüyorduk sayfasında. Yani polisimizi kullanarak, çakarlı arabalar, büyük operasyonlar, Hollywood tarzı çekimlerle. Ne oldu? Bir anda her şey bitti mi? Bıçak sırtı gibi böyle tak diye kesildi mi? Öyle bir şey olabilir mi? Ya bu milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz siz? Her makamın bir ağırlığı var. Esnaf olmanın ağırlığı var, bakan olmanın da ağırlığı var. Bakan olmanın da ağırlığını taşımayı başarmalarını, becermelerini diliyorum, istiyorum. İçlerinde itibarlı, itibarlı olduğuna şahitlik ettiğim insanlar var. Umuyorum bu söylediklerim onların biraz canını yakar. Ve biraz kendilerine çeki düzen verirler ve işlerinin başına dönerler.



‘UMUYORUM AKILLARINI BAŞLARINA ALIRLAR’



Çok yanlış yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bürokrasi tarihine böyle ayıp sayfalar olarak girmeye şu anda namzetler. Umuyorum bir an önce akılları başlarına gelir ama zaten akıllarını başına getirecek olan İstanbulluların 31 Mart’taki tercihleri olacak. Umuyorum, inanıyorum ki 1 Nisan’da koşa koşa Ankara’ya gidecekler. Zira bunlar oy aldıkları taktirde milletini nasıl unuttuklarını 14-28 Mayıs arasında gösterdiler verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. O günden bugüne baktığınızda enflasyonun durumu ortada, 3600 ek gösterge ortada, mülakat ortada, şimdi sıralayamayacağım bir sürü şey ortada. O bakımdan milletimizin geçen sene yetki verdiği iktidara, hükümete, Sayın Cumhurbaşkanının ekibine ciddi bir ders vermeli bu seçimde ve akıllarını başına alıp gerçek sorunları çözme adına makamlarına gidip işlerinin başına geçmelidir.”

Son güncelleme: 17:00 27.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı