• Turkhane Logo

İkinci turda oy verme işlemi sona erdi: Atılan her oya sahip çıkma zamanı

17:25 28 Mayıs 2023 Pazar
İkinci turda oy verme işlemi sona erdi: Atılan her oya sahip çıkma zamanı





28 Mayıs cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerinde oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandık kurulları oy sayım işlemine geçerken gözler, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelecek yayın yasağının kaldırılacağı duyuruya çevrildi.



Türkiye, bugün sandık başına gidere 13. Cumhurbaşkanı için oy kullandı. 28 Mayıs 08.00’de başlayan oy verme işlemi 17.00’da tüm ülkede sona erdi. Sandık kurulları mevzuat uygun bir şekilde oyların sayımına geçti. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yayın yasağını kaldırmasıyla sandıklardan çıkacak sonuçlar kamuoyu ile paylaşılmaya başlanacak.



YSK BAŞKANI YENER: ERKEN AÇIKLAYABİLİRİZ



YSK Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yener seçim yasağının ne zaman kaldırılacağına ilişkin “14 Mayıs’a göre daha erken açıklayabiliriz” dedi.



ATILAN HER OYA SAHİP ÇIKIN



CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ikinci tur seçimlerinde sandıkların kapanmasına dakikalar kala, vatandaşları sayımı takip etmeye davet ederek, ” Şimdi atılan her oya sahip çıkma zamanı. İstanbullular adına yaparsa İstanbul yapar diyorum. Oyunuzu verdikten sonra verdiğiniz oyu koruma zamanıdır.” dedi.



Son güncelleme: 17:25 28.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı