• Turkhane Logo

Dışişleri Bakanlığı çalışanları ‘mobbing ve ağır baskı’ nedeniyle intihar ediyor

15:00 07 Şubat 2024 Çarşamba
Dışişleri Bakanlığı çalışanları  ‘mobbing ve ağır baskı’ nedeniyle intihar ediyor





CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, iki Dışişleri Bakanlığı çalışanının ‘mobbing ve ağır baskı’ nedeniyle intihar ettiğine yönelik iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Tan, konu ile ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, iki Dışişleri Bakanlığı çalışanının intihar ettiğine yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle 3 sorudan oluşan önergesi veren Tan, iki çalışanın uğradıkları baskılar ve mobbing yüzünden intihar edip etmediklerini sordu.



BU YIL İKİ DIŞİŞLERİ ÇALIŞANI İNTİHAR ETTİ



Namık Tan’ın Hakan Fidan’a yönelttiği ilk soru şu oldu: “2024 yılının ilk ayında biri Afrika’da diğeri ise Latin Amerika’daki büyükelçiliklerimizde iki Dışişleri Bakanlığı personelinin kendi yaşamlarına son verdiği, bu yaşananların ardında da her iki şahsa yapılan ağır baskılar ve mobbing uygulamalarının etkili olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?”



BAKANLIKTAN AYRILAN DIŞİŞLERİ MENSUPLARI DA OLDU



Konuya ilişkin idari soruşturmalar hakkında da bilgi talep eden Tan, “Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise konu hakkında herhangi bir idari soruşturma işlemi başlatılmış mıdır? Doğru değilse bakanlığınızın iddia sahiplerine yönelik bir tasarrufu olacak mıdır?” diye sordu.



Medyascope’tan Senem Görür Yücel’e konuşan Tan, daha önce de kişisel sorunları olan, hekim gözetiminde bulunan ve bu sebeple de bakanlıktan ayrılan meslektaşları olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 15:00 07.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı