• Turkhane Logo

Son zamanlarda açılan büyük bir fabrikaya rastladınız mı?

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi'nde ilginç bir köşe yazısı yer aldı. Ekonomi Yazarı İbrahim Kahveci, "Siz hiç son dönemde fabrika açılışları duydunuz mu? Tünel-yol açmaktan başka açılış töreni var mı?" şeklinde sorular yöneltti.

12:43 30 Ocak 2018 Salı
Son zamanlarda açılan büyük bir fabrikaya rastladınız mı?
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi'nde ilginç bir köşe yazısı yer aldı. Ekonomi Yazarı İbrahim Kahveci, "Siz hiç son dönemde fabrika açılışları duydunuz mu? Tünel-yol açmaktan başka açılış töreni var mı?" şeklinde sorular yöneltti.

Karar Gazetesi Ekonomi Yazarı İbrahim Kahveci, köşesinde SSKdaki problemlerden ekonomideki kötü gidişata kadar birçok konuda eleştiriler yöneltti. Sosyal güvenlik sistemi iflas edecek noktada diyen ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Siz hiç son dönemde fabrika açılışları duydunuz mu? Tünel-yol açmaktan başka açılış töreni var mı? diye sordu. İbrahim Kahvecinin bugünkü Kararda yer alan yazısını bir bölümü şöyle:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte SSK’lı-Bağkur’lu ayrımına son verilmesini istemiş.

Sahi, siz son yıllarda SSK adını nasıl duydunuz? Hani CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun batırdığı kurumdu ya SKK... Oysa batmamış... Hala yaşıyormuş. Ama kimseden habersiz.

Peki, siz hiç bu yıllarda sosyal güvenlik sistemine aktarılan hazine yardımlarını duyuyor musunuz?

Duymuyor musunuz.... Mesele ne biliyor musunuz? Türkiye’de sosyal güvenlik sistemi hala darmadağınık ve bıraksanız ertesi gün iflas edecek noktada.

Aynı sürede ve aynı ücretle çalışan;

-Devlet memuru farklı emekli maaşı alıyor.

-İşçi (daha düşük) farklı emekli maaşı alıyor.

-Esnaf ise hepten daha az maaş alıyor.

Aynı prime-aynı süreye 3 farklı muamele. Neresini-nasıl düzelteceksiniz ki...

(...)

Yakında hızla yaşlı nüfus oluşacak ve emeklilerin sayısı artacak. Şu anda bile 20 milyon kayıtlı çalışan 12 milyon emekliye zor bakıyor. Yarını düşünemiyorum bile...

HANİ FABRİKA AÇILIŞLARI?

Siz hiç son dönemde fabrika açılışları duydunuz mu? Kaç fabrika açıldı? Kaç kişiye iş imkanı sağlandı.

“Herkes fabrikasına bir işçi daha alsın” sözünden başka istihdamı artırabiliyor muyuz? Tünel-yol açmaktan başka açılış töreni var mı?

Lütfen herkes elini taşın altına koysun ve gerçek sorunları gündeme taşıyalım. Yoksa yarınımız hiç parlak olmayacak.

HAVADAN KAZANMA DÖNEMİ

Gözlerime inanamadım... Avrasya Tüneli havadan 1,2 milyar kazandırmış.

Bu açıklama, Milletle alay etmekten başka nedir olabilir? Hatta şöyle yapalım; kanunla herkese araba kullanmayı yasaklayalım. Havadan kaç litre benzin kazancımız olur? Kaç kazadan kurtulmuş oluruz? Kaç saat zaman kaybı önlenmiş olur?

Bir de şu mesele var. Dünya’nın en yoğun trafiğine sahip şehirlerin ilk sırasında olan İstanbul’da bile Hazine garantisi Avrasya Tüneline yetmemiş. Yetmez tabiii...

2018’de yetecekmiş ama...Rahmetli Süleyman Demirel ve Rahmetli Turgut Özal’ın yaptıkları köprülere 3 yılda yüzde 157 zam yaparsan olur tabiii.


 

Son güncelleme: 12:43 30.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı