• Turkhane Logo

ABD’den Ukrayna'ya Asker Gönderme Olasılığına Putin’den nükleer cevap

ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokratik Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, ABD'nin Rusya-Ukrayna çatışmasına müdahale etmesi gerekebileceğini söyledi. Ona göre Amerikan askerlerinin gönderilmesi ihtimal dışı değil.

14:00 07 Mayıs 2024 Salı
ABD’den Ukrayna'ya Asker Gönderme Olasılığına Putin’den nükleer cevap
ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokratik Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, ABD'nin Rusya-Ukrayna çatışmasına müdahale etmesi gerekebileceğini söyledi. Ona göre Amerikan askerlerinin gönderilmesi ihtimal dışı değil.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
ABD Temsilciler Meclisinde Demokratik Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, ABDnin Rusya-Ukrayna çatışmasına müdahale etmesi gerekebileceğini söyledi. Ona göre Amerikan askerlerinin gönderilmesi ihtimal dışı değil.
Jeffriese göre, Ukraynanın kaybetmesine izin verilmesi durumunda Amerikanın hem maddi kaynakları hem de askeri personeliyle bir çatışmaya girmesi olasılığı yüksek.
CBS Newse konuşan Jeffries, Ukraynanın düşmesine izin veremeyiz. Eğer bu gerçekleşirse, Amerikanın sadece paramızla değil, aynı zamanda askeri personelimiz ile de bir çatışmaya müdahale etmek zorunda kalması ihtimali çok yüksek” dedi. 
Nükleer silahların olduğu tatbikat talimatı
Hakeem Jeffries’in bu açıklamasından saatler sonra Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle Güney Askeri Bölge (SMD) ve Deniz Kuvvetlerinde nükleer başlık taşıyabilen stratejik ve balistik füze formasyonlarına yönelik tatbikatların yakın gelecekte gerçekleştirilmesi için hazırlıklara başlandığını duyurdu.
Tatbikatlar sırasında özellikle stratejik olmayan nükleer silahların kullanımına ilişkin çalışmaların yapılması planlanıyor. 
Tatbikatların Batılı yetkililerin provokatif açıklamaları ve tehditlerine yanıt olarak yapılması planlanıyor denildi. Tatbikat, Batı’nın provokatif açıklamalarına ve tehditlerine yanıt olarak Rus devletinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini koşulsuz olarak sağlamak amacıyla, stratejik olmayan nükleer silahların kullanımından sorumlu birimlerin personelinin ve ekipmanının hazır olmasını sağlamayı amaçlıyor. 
Batılı liderlerin NATO birliklerin konuşlanması söylemleri
Şubat ayının sonunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batılı birliklerin Ukraynaya gönderilmesi ihtimalini dışlamadı. 
Geçtiğimiz günlerde The Economiste verdiği bir röportajda, Kievin talebi üzerine Fransız birliklerinin Ukraynaya gönderilmesine izin vereceğini bir kez daha söyledi.
6 Mayıs’ta yani bugün, ABD Temsilciler Meclisindeki Demokratik Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, Rusya-Ukrayna çatışmasına müdahalenin gerekli olabileceğini ve Ukraynaya Amerikan birlikleri gönderilmesinin göz ardı edilmediğini söyledi.
Ocak ayında NATO askeri şefi Rob Bauer, NATOnun önümüzdeki yirmi yıl içinde Rusya ile geniş çaplı bir savaşa hazırlandığını söyledi. 
Şubat ayında, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, NATOnun askeri potansiyelinin Rusyanınkinden kat kat daha fazla olduğunu, dolayısıyla geniş çaplı bir çatışma durumunda Rusyanın nükleer silah kullanmaktan başka seçeneği kalmayacağını söyledi.
Vladimir Putin, 29 Şubatta Federal Mecliste yaptığı konuşmada, Batının açıklama ve eylemlerinin nükleer silah kullanımı ve medeniyetin yok edilmesi yoluyla bir çatışma tehdidi oluşturduğunu söyledi.
Nisan ayında Rus yetkililer, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Dudanın ülkesinin topraklarına Amerikan nükleer silahları yerleştirme olasılığına ilişkin açıklamasına olumsuz tepki gösterdi. Kremlin, Rus ordusunun Rusyanın güvenliğini garanti altına almak için gereken her şeyi yapacağını vurguladı.
Amerikan Kongresinde Demokratlara göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynada kazanması durumunda durmayacak ve NATO ülkelerini tehdit edecek. Ukraynaya asker gönderme konusunda defalarca açıklamalarda bulunan ABD’li yetkililer bu konunun gündemlerinde olmadığını ifade etmişlerdi. 
Dışişleri Bakanı Antony Blinken, çatışmanın tırmanma riski nedeniyle Washingtonun asker göndermeye karşı olduğunu ve bu konuda Başkan Joe Bidenın tutumunu yansıttığını ifade etti.

Son güncelleme: 14:00 07.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı