• Turkhane Logo

Trump ‘Yüzyılın Anlaşması’nı duyurdu: Kudüs, İsrail’in başkenti olarak kalacak!

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Filistin arasındaki barışı düzenleyecek ‘Yüzyılın Anlaşması’ dediği Ortadoğu Barış Planı’nı açıkladı.

09:18 29 Ocak 2020 Çarşamba
Trump ‘Yüzyılın Anlaşması’nı duyurdu: Kudüs, İsrail’in başkenti olarak kalacak!
ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Filistin arasındaki barışı düzenleyecek ‘Yüzyılın Anlaşması’ dediği Ortadoğu Barış Planı’nı açıkladı.



ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyaz Saray’da ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak ifade ettikleri Ortadoğu Barış Planı’nı hakkında basın toplantısı düzenledi. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasının amaçlandığı anlaşmada Filistinli mültecilerin İsrail’e değil, müstakbel Filistin devletine geri dönmesi” konusunda mutabık kalındığını belirtti.

“GEÇMİŞTE BİR ÇOK ABD BAŞKANI BUNU DENEDİ!”


Kudüs’ün bölünmemiş olarak İsrail’in başkenti olmaya devam edeceğini söyleyen Trump, “İki taraf arasındaki barışı ortaya koymak dünyanın en zorlu görevlerinden biri olacaktır. Geçmişte birçok ABD Başkanı bunu denedi ancak başarısız oldu.” ifadesini kullandı.

“Çok zorlu bir süreç oldu” diyen Trump, “Başbakan Netanyahu’ya barış vizyonumu ilettim. 80 sayfalık planımız en detaylı teklif olarak tarihe geçmiştir. Gerçekçi iki devletli bir çözümden bahsediyorum. Gerçekçi bir iki devletli çözüm ile Filistin’in devlet olmasının İsrail’e olan tehlikeyi azaltacaktır. İsrail’de herkes barış istiyor, herkesin desteğini aldık, onlar barış istiyor.” dedi.

“FİLİSTİNLİLERİN GÖRECEĞİ EN BÜYÜK FIRSAT”

“İsrail’le ortak komite kurup net haritayı ortaya koyacağız” diyen Trump, “Kudüs İsrail’in bölünmemiş başkenti olmaya devam edecek. Bu anlaşmanın Filistinliler için de iyi bir anlaşma olmasını istiyorum. Görecekleri en büyük fırsattır. Filistin terörü reddederse devlet olarak tanınacak.” şeklinde konuştu.

“MESCİD’İ AKSA’YI HERKES ZİYARET EDEBİLECEK”

“Bu harita Filistin’i iki katına çıkaracak” ifadesini kullanan Trump, “Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti olacak. Yeni Filistin devletine çok büyük yatırım yapılacak. Birçok sayıda ülke bunu istiyor. 1 milyondan fazla iş olanağı sağlanacak. Filistinlilere refah ve mutluluk getirecek. Herkesin Mescid’i Aksa’yı ziyaret edebilmesini sağlayacağız.” dedi.

  תמיד אעמוד לצד מדינת ישראל והעם היהודי. אני תומך בחוזקה בבטיחותם ובטחונם ובזכותם לחיות במולדתם ההיסטורית. הגיע הזמן לשלום! pic.twitter.com/AtNnQtnGZs — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 28, 2020
 

Son güncelleme: 09:18 29.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı