• Turkhane Logo

Trump: Hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz

ABD Başkanı Trump, ev hapsine alınan ABD'li Rahip Brunson'a ilişkin, "Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz" paylaşımı yaptı.

09:56 17 Ağustos 2018 Cuma
Trump: Hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz
ABD Başkanı Trump, ev hapsine alınan ABD'li Rahip Brunson'a ilişkin, "Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz" paylaşımı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump paylaştığı bir tweet ile Türkiye’yi bir kez daha tehdit etti. Trump, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ev hapsine alınan ABD’li Rahip Brunson’a ilişkin, “Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump, Türkiye saati ile gece 2:30’da sosyal medya üzerinden doğrudan Türkiye’yi hedef aldı. Mesajında Rahip Andrew Brunson’ın tutuklu kalmasını eleştiren Trump, şu tweet’i attı:

“Türkiye uzun yıllar ABD’den yararlandı. Şimdi, ülkemizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve muhteşem biri olan rahipi tutuklu tutuyorlar. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz.”. Turkey has taken advantage of the United States for many years. They are now holding our wonderful Christian Pastor, who I must now ask to represent our Country as a great patriot hostage. We will pay nothing for the release of an innocent man, but we are cutting back on Turkey! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 Ağustos 2018


‘YENİ YAPTIRIMLAR HAZIR’

Öte yandan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Türkiye’nin yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan Pastör Andrew Brunson’ı serbest bırakmaması halinde yeni yaptırımların hazır olduğunu söyledi.

Bloomberg’de yer alan haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın da bugünkü kabine toplantısında Türkiye’nin iyi bir dost olmadığının ortaya çıktığını söylediği belirtildi.Trump, Türkiye için bir kişinin adını vermediği bir ülkede serbest bırakılmasını sağladığını ancak buna rağmen Brunson’ın serbest bırakılmadığını söyledi.

Haberde, Trump’ın, “(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın) birisini bir yerden çıkartmak konusunda konusunda yardıma ihtiyacı vardı, bana geldi. Harika pastörümüzü ise tutmak istiyorlar. Adil değil. Doğru değil” dedi.

Yeni yaptırımların durumu ile ilgili soruya Mnuchin, “Bazı kabine üyelerine yaptırım uygulamaya koyduk. Eğer (Brunson’ı) hızlı bir şekilde serbest bırakmazlarsa, sizinle de birlikte çalışarak, daha fazlasının yapılması konusunda neler yapılacağını planlıyoruz” dedi.

TAKAS İDDİALARI KESİNLEŞTİ

Trump, kabine toplantısında herhangi bir ülke adı ya da detay vermedi. Ancak daha önce ABD basınında çıkan haberlerde, Trump’ın İsrail’de tutuklu bulunan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan’ın serbest bırakılması için devreye girdiği öne sürülmüştü.
 

Son güncelleme: 09:56 17.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı