• Turkhane Logo

Serêkaniyê’de sivil konvoya hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyine yönelik askerî harekâtı beşinci gününde.

22:09 13 Ekim 2019 Pazar
Serêkaniyê’de sivil konvoya hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var
Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyine yönelik askerî harekâtı beşinci gününde.



Türkiye tarafından askerî harekâtın yoğunlaştığı noktalardan olan Serêkaniyê’ye giden sivil konvoya hava saldırısı düzenlendi. Hava saldırısıyla vurulan konvoyda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. 

ANHA’nın haberine göre Serêkaniyê’ye giden sivil konvoya Türkiye tarafından yapılan hava bombardımanında 11 sivil hayatını kaybetti, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 74 sivil de yaralandı.


Sivil konvoya yönelik yapılan hava saldırısında ANHA muhabiri Seed Ehmed hayatını kaybetti. Konvoyda bulunan gazeteciler Mehmet Ekinci, Ersin Çaksu, Bircan Yıldız ve Rojbîn Akçinin de yaralandığı öğrenildi.

Artı Gerçekin haberine göre hava saldırısıyla vurulan konvoyda Kürt gazetecilerin yanı sıra Fransız ve Brezilyalı gazeteciler de bulunuyor. 

Konvoyda yer alan Süryani Meclisi Üyesi Boutros Anter, ETHAya bilgi verdi. Sabah saatlerinde Kamışlıdan yola çıkan konvoyun Til Temir ve Serêkaniyê arasındaki bölgede savaş uçakları ve obüslerle vurulduğunu söyleyen Anter, Yaralıları çevredeki hastanelere gönderiyoruz. Biz içeri girmekte, Serêkaniyêye ulaşmakta kararlıyız. Karşı taraftan Türk devleti atış yapmaya devam ediyor. Burada bekleyişimizi sürdüreceğiz dedi.



 

Son güncelleme: 22:09 13.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı