• Turkhane Logo

Rusya: ABD Ukrayna'ya asker gönderirse ek önlemler almak zorunda kalırız

Kiev-Moskova hattında gerilim sürerken Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde 'ek önlemler alınabileceğini' söyledi.

16:13 02 Nisan 2021 Cuma
Rusya: ABD Ukrayna'ya asker gönderirse ek önlemler almak zorunda kalırız
Kiev-Moskova hattında gerilim sürerken Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi halinde 'ek önlemler alınabileceğini' söyledi.


Ukraynanın doğusundaki Donbass bölgesinde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABDnin Ukraynaya asker göndermesi halinde Rusyanın ulusal güvenliğini sağlamak için ekstra adımlar atmak zorunda kalacağı uyarısı yaptı.

Ukrayna Savunma Bakanlığının Donbasstaki gerilimin tırmanması halinde ABDnin Kieve destek sunma söz verdiği yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi, ABD askerlerinin Ukraynaya gönderilmesi, Rusya sınırları yakınındaki gerilimin tırmanmasına yol açar. Elbette bu durum, Rus tarafını güvenliğini sağlamaya dönük ek önlemler almak zorunda bırakır dedi.


Peskov, bu önlemlerin neler olabileceği sorusu karşısında Gerekli görülen her önlem yanıtını verdi.

RUSYANIN DÜŞMAN GİBİ GÖSTERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Rusyanın Donbassla ilgili söyleminin son derece yapıcı olduğunu ve Moskovanın görmek istediğini değil gerçekleri belirttiğini aktaran Peskov, Maalesef Donbassta temas hattındaki durum korku verici. Ukrayna ordusu, birkaç değil çok sayıda provokasyonda bulunuyor diye konuştu. 

Sputnikin aktardığına göre, Kievin bölgeye ABD askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Peskov, Rusyanın bir düşman gibi gösterilmesi, bizim için kabul edilemez ve yersiz bir davranıştır. Rusya kimseyi tehdit etmiyor ve hiçbir zaman etmedi. Bizim tutumumuz bunun üzerine inşa ediliyor ifadelerini kullandı.

Ukraynanın güneydoğusunda son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından ABD, Rusyayı Ukraynada istikrarı bozucu eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise, Donbasstaki durumun kötüye gitmesi halinde ABDnin Kieve destek sunma sözü verdiğini açıklamıştı. Bakanlığın açıklamasında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austinin Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukraynayı yalnız bırakmayacak dediği belirtilmişti. 

Son güncelleme: 16:13 02.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı