• Turkhane Logo

Protestolar devam ediyor: Fransa'da 500'den fazla bölge karıştı

Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, ülkede yaşanan protestolar üzerine açıklamalarda bulundu. Veran, 500'den fazla bölgenin şiddet olaylarına sahne olduğunu ifade etti.

18:24 05 Temmuz 2023 Çarşamba
Protestolar devam ediyor: Fransa'da 500'den fazla bölge karıştı
Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, ülkede yaşanan protestolar üzerine açıklamalarda bulundu. Veran, 500'den fazla bölgenin şiddet olaylarına sahne olduğunu ifade etti.

Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, ülkede genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından 500den fazla bölgenin şiddet olaylarına sahne olduğunu belirtti. Veran, bakanlar kurulu toplantısı sonra basına yaptığı açıklamada, 27 Haziranda Nael M. isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından 500den fazla bölgede eylemler düzenlendiğini kaydetti.

Gerçek Gündemde yer alan habere göre eylem düzenlenen bu bölgelerin şiddet olaylarına sahne olduğunu söyleyen Veran, bunların kabul ve tahammül edilemez olduğu yorumunda bulundu. Hükümetin, adaletin tecelli etmesini ve düzenin yeniden tesis edilmesini istediğini vurgulayan Veran, cuma akşamından bu yana ülke genelinde 45 bin polisin görevlendirildiğini anımsatarak hükümetin, dijital ortamı dikkatle takip ettiğinin altını çizdi.???????
Büyük çaplı sosyal medya platformlarının, Fransanın protestolara ilişkin bildirdiği içerikleri kaldırdığını aktaran Veran, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun gerekmesi halinde sosyal medyaya erişimin engellenebileceği yönündeki açıklamasına da açıklık getirdi. Veran, bu kapsamda bazı platformların konum bildirme gibi özelliklerinin askıya alınabileceğini kaydetti.
PROTESTOLARDA 366 KİŞİ TUTUKLANDIEylemlerde gözaltına alınan kişilerden 366sının tutuklandığını belirten Veran, gözaltına alınanlar arasında 18 yaş altı çocukların da olduğuna dikkati çekti.
Veran, gençliğin büyük bir kısmının yönünü kaybettiği değerlendirmesini yaparak, tahrip edilen her şeyin gecikmeden yeniden inşa edilmesi için Başbakan Elisabeth Borneun genelge çıkardığını aktardı.
MACRON NE DEMİŞTİ?
Macron, dün Elysee Sarayında, 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından protestoların yaşandığı şehirlerin belediye başkanlarıyla bir araya gelmiş, burada yaptığı konuşmada, İşler çığırından çıktığında, (sosyal medya ağlarına) erişimi düzenleyebilecek veya kesebilecek konumda olmalıyız. ifadesini kullanmıştı.
Fransız Cumhurbaşkanının bu ifadeleri muhalefetin tepkisine neden olmuştu.
FRANSADAKİ ŞİDDETLİ PROTESTOLARFransız polisi, 27 Haziranda Nanterrede, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael Myi öldürmüştü.
Naelin ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.
Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.
Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Son güncelleme: 18:24 05.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı