• Turkhane Logo

İsrail'den Lübnan'a ağır tehdit: "Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da..."

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde yaptıklarını Beyrut'ta da nasıl yapacaklarını bildiklerini belirterek

11:30 12 Kasım 2023 Pazar
İsrail'den Lübnan'a ağır tehdit:
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde yaptıklarını Beyrut'ta da nasıl yapacaklarını bildiklerini belirterek

Gallant, İsrailin kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği ziyarette, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazzenin kuzeyinden tehcir edilen Filistinlileri örnek gösteren ve Lübnanlıların da aynı tabloyla karşı karşıya kalabileceğini ima eden Gallant, Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazzedeki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum diye konuştu.
Gallant, Hizbullahın Lübnanı olası bir savaşa sürüklediğini ve hata yaptığını savundu.
“NASIL YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ”Lübnan halkına yönelik gözdağını sürdüren Gallant, Hizbullah bu tür hatalar yaparsa bunun bedelini ödeyecek olanlar, öncelikle Lübnan vatandaşlarıdır. Gazzede yaptığımızı Beyrutta da nasıl yapacağımızı biliyoruz ifadelerini kullandı.
Gallant, Pilotlarımız kokpitte oturuyor, uçaklarının burnu kuzeye bakıyor. Güneyde (Gazzede) yapacak işimiz var ama hava kuvvetlerimizin yüzü kuzeye dönük değerlendirmesini yaptı.

Son güncelleme: 11:30 12.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı